• Haberler
  • Ekonomi
  • Emekli maaşları için flaş tahmin! Masada bu rakam konuşuluyor

Emekli maaşları için flaş tahmin! Masada bu rakam konuşuluyor

Milyonlarca emeklinin geçim mücadelesi devam ederken, emekli maaşlarına yapılacak ara zam miktarı, enflasyon oranının çarşamba günü açıklanmasının ardından netlik kazanacak. Ekonomist Muhammet Bayram, en düşük emekli maaşının 10 bin TL seviyesine çıkabileceğini düşünüyor.

Emekli maaşları için flaş tahmin! Masada bu rakam konuşuluyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Asgari ücrete yapılan ara zammın ardından, hem memurlar hem de emekliler maaşlarına zam bekliyor. Enflasyon verisi, gelecek çarşamba günü Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından saat 10.00'da duyurulacak. Haziran ayı enflasyon verisi, Kurban Bayramı tatili nedeniyle ertelemeye alınmıştı.

6 aylık enflasyon rakamlarının belirlenmesiyle birlikte, Temmuz zammı SGK tarafından açıklanacak. Bu zam, refah payını da içermeyecek ve Bağ-Kur emeklileri ile memurlar ve memur emeklilerini etkileyecek.

Ekonomist Muhammet Bayram, en düşük emekli maaşının 10 bin TL seviyesine çıkarılabileceğini tahmin ediyor. Bayram, Milliyet'e yaptığı açıklamada, emeklilere yönelik ara zammın Mart ayında gündeme geldiğini ve en düşük emekli maaşının 5.500 TL'den 7.500 TL'ye yükseltildiğini belirtti. Meclis'e sevk edilecek olan düzenleme kapsamında, 7.500 TL'nin üzerinde maaş alanlara kademeli bir zam yapılacağını ifade etti. Bayram, en düşük emekli maaşının 10 bin TL seviyesine çıkabileceğini düşündüğünü belirtti.

Emekli ve memur maaşlarına yapılacak zam miktarı, TÜİK'in Haziran ayı enflasyonunu 5 Temmuz Çarşamba günü açıklamasıyla biraz daha netlik kazanacak. TÜİK verilerine göre, Ocak-Mayıs dönemi enflasyonu %15,26 seviyesinde gerçekleşmişti.

Bakmadan Geçme