• Haberler
  • Ekonomi
  • Emekli maaşları ne kadar olacak? Uzmanı açıkladı bu rakamı bulabilir

Emekli maaşları ne kadar olacak? Uzmanı açıkladı bu rakamı bulabilir

Yeni asgari ücret, yüzde 34 oranında bir artışla 11 bin 402 TL'ye yükseldi. Bu artışın ardından en düşük emekli maaşının ne kadar olacağı ise merak ediliyor. Şu anda 7.500 TL olan en düşük emekli maaşına, enflasyon tutarı kadar bir zam yapılması bekleniyor.

Emekli maaşları ne kadar olacak? Uzmanı açıkladı bu rakamı bulabilir
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milliyet gazetesinin haberine göre, Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram, asgari ücrete yapılan zam oranının iki katı kadar zam yapılması durumunda, emekli maaşlarına da benzer bir oranda zam yapılmasını beklediğini ifade etti. 

Bayram, geçen ocak ayında enflasyonun yüzde 15 olduğunu ve buna karşılık yüzde 30'luk bir artış yapıldığını belirtti. Bu artışın referans olarak kabul edilebileceğini düşündüğünü belirten Bayram, en az bu düzeyde bir emekli maaşı yapılabileceğini söyledi. 

Emekli maaşlarındaki düzenlemenin nasıl olacağı ise henüz belirlenmemiş durumda. Ancak seçim öncesinde en düşük emekli maaşının 5.500 TL'den 7.500 TL'ye yükseltildiği biliniyor.

En düşük emekli maaşının asgari ücret artışıyla birlikte düzenleneceği ve enflasyon tutarı kadar zam yapılması bekleniyor. Bu durumda en düşük emekli maaşının 10 bin TL'ye yükselebileceği konuşuluyor. 

 

Bakmadan Geçme