• Haberler
  • Ekonomi
  • Emekli olmak isteyenlere SGK'dan yeni müjde! Bu şartları sağlamak yeterli...

Emekli olmak isteyenlere SGK'dan yeni müjde! Bu şartları sağlamak yeterli...

Milyonlarca vatandaşın hayalini kurduğu emeklilik için, SGK'dan Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrasında yeni bir emeklilik haberi duyuruldu. İşte, emekli olabilmek için 10 yıl sigorta şartını sağlamanın ayrıntıları...

Emekli olmak isteyenlere SGK'dan yeni müjde! Bu şartları sağlamak yeterli...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erken emeklilik için en önemli kriter, sigorta başlangıç tarihi olarak değerlendirilmekte. İlk sigorta başlangıç tarihi, erken emeklilik hakkını kazanmak için büyük bir önem taşıyor. Bu sistemde, kişinin 10 yıl boyunca düzenli prim ödemesi ise emeklilik için büyük bir önem arz ediyor.

Gerekli şartları ve süreyi tamamlayan kişiler, erken emeklilik hakkını elde ederek maaş almaya başlıyor.  Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belirlenen düzenleme, önceden belirlenmiş şartları karşılayan bireylerin emeklilik sürecini hızlandırıyor. 

YAŞTAN EMEKLİLİK

Prim günü yeterli olmayan ancak yaşı nedeniyle bu şartı tamamlayamayan kişiler, 'yaştan emekli' olma seçeneğine sunuluyor. 

Şartlar, ilk sigortalılık tarihine bağlı olarak değişiklik gösterse de, 10 yıl yani 3600 gün prim ödeyerek emekli olmak da mümkün. Normal emeklilik dışında, yaşlılık aşamasında olup prim ödeme gün sayısı az olan kişiler için de yaştan emeklilik uygulaması bulunuyor. 

Yaştan emeklilikte daha düşük prim ödemesi yaparak emekli olunabilir. Hatta sadece 10 yıl çalışmış bir kişi bile yaştan emeklilik hakkına sahip olabilir. Bunun içinse erken yaşta sigortalı olma şartı gerekmektedir.

 

Bakmadan Geçme