Emekliler Derneği’nden Vali Taşyapan’a Ziyaret

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun emeklilere konut müjdesinin ardından yapılan başvurular tamamlanırken, Türkiye Emekliler Derneği Van Şubesi yetkilileri, gerekli olurun verilmesi ve bunun TOKİ Başkanlığı’na bildirilmesi için Van Valisi İbrahim Taşyapan’ı ziyaret ederek gerekli dilekçeyi sundular.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ayda 250 TL’ye emeklilere ev sözü vermesinin ardından Van’da başvurular başlamıştı. Sayısı 4 ayda 11 bini bulan başvurularda, çevre illerden de gelen vatandaşlar ikametgahını Van’da göstererek müracaat etmişti. Türkiye Emekliler Derneği Van Şubesi yetkilileri, yapılan başvuruların ardından gerekli konut talebinin ve olurun alınması için Van Valisi İbrahim Taşyapan’ı makamında ziyaret etti. Başvuru sayısının toplamının bulunduğu dilekçeyi Vali Taşyapan’a sunan Türkiye Emekliler Derneği Van Şubesi Başkanı Mehmet Kaya, ciddi bir talebin olduğunu ifade ederek, bu tür bir girişimin emekliler için bulunmaz bir nimet olduğunu belirtti. Kaya, “Sayın Valim sizin olurunuzu alarak, emeklilerimizin konut talebinin TOKİ’ye bildirilmesi konusunda desteğinize ihtiyacımız var” dedi.
Van Valisi İbrahim Taşyapan ise, emekliler için başlatılan konut çalışmasının güzel bir proje olduğunu belirterek, gerekli mercilerle irtibata geçeceklerini kaydetti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Taşyapan, hayırlı olmasını diledi.

Bakmadan Geçme