Emeklilere müjde! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı

Erdoğan, Körfez turu çerçevesinde gerçekleştirdiği önemli görüşmelerin ardından dönüş yolunda ekonomik konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Emeklilere müjde! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erdoğan, emekli maaşlarıyla ilgili olarak, yıl sonuna kadar yeni bir değerlendirme yapılacağını söyledi. Bu değerlendirme sonucunda, memur, işçi ve emekli kesimine bütçe imkanlarını zorlayarak verilebilecek en iyi zammın verildiğini kaydetti. Vatandaşları, enflasyona ezdirmemek için verdikleri sözü tuttuklarını ve bu sözü bugüne kadar da yerine getirdiklerini belirtti.

Erdoğan, konuşmasında Gabar petrolüne de değindi. Gabar’daki petrolün henüz halkın cebine giremediğini ancak çıkarma aşamasında olduklarını söyledi. Petrolün sistemlerine dahil edildiği anda halka yansımalarının kesinlikle olacağını ifade etti. Keşfedilen petrolün sisteme dahil edilmesi ve yakıt olarak kullanılması biraz zaman alsa da 2024’te ekonomiye olumlu etkilerinin görülmeye başlayacağını kaydetti.

Gabar petrolünün üretim kapasitesinin şu an günde 12-13 bin varil seviyesinde olduğunu ancak 2024 sonuna kadar bu seviyenin 100 bin varile ulaşacağını söyledi. Böylece Türkiye’nin üretimini iki katına çıkararak önemli bir hamle yapılacağını kaydetti. Bu süreçte Karadeniz’deki gaz rezerviyle ilgili de çalışmalar yapıldığını ve doğalgazın evlerde kullanılmaya başlandığını hatırlattı.
Gabar petrolü ve Karadeniz gazının ekonomiye olumlu katkılarıyla birlikte Aile ve Gençlik Bankasının kaynağını oluşturacağını söyleyen Erdoğan, Norveç modeline baktığını ve buna benzer bir rezervin bu bankada bulunacağını söyledi. Bu rezervden aileler ve gençlerin yararlanacağını ve vatandaşlara önemli faydalar getireceğini belirtti.

Son olarak Erdoğan, fahiş fiyat artışlarına giren ve piyasanın dengesini bozanların cezai yaptırımlarla karşı karşıya kalacağını söyledi. Vatandaşların alım gücünü korumak ve enflasyona ezdirmemek için yapılan zamlara göz diken fırsatçıların bedelini ödemek durumunda kalacağını ifade etti.

 

 

Bakmadan Geçme