Emekliye ara zam ve üçüncü ikramiye geliyor

Milyonlarca emekli, maaşlarına yapılacak ara zamı merakla beklerken, hükümet üçüncü ikramiye konusunda adımlar atmaya başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhuriyet hediyesi olarak bir talimat verdi ve ara zammın süreci iki hafta sonra başlıyor. Memur, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için tarih ve miktar da belirlendi.

Emekliye ara zam ve üçüncü ikramiye geliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın memur, SGK ve Bağ-Kur emeklilerine verdiği ara zam sinyalinin ardından gözler 2 hafta sonra yani 1 Ekim'de açılacak Meclis'e çevrildi. Asgari ücretin 11 bin 400 lira olması ve en düşük memur maaşının 22 bin lirayı geçmesi üzerine Temmuz ayında yüzde 25'lik zamdan yararlanamayan ve maaşları enflasyona göre çok az kalan emekliler ara zam yapılmasını bekliyor. Meclis'te gündeme gelecek ilk konuların başında yer alan ara zammın yanı sıra emekli maaşlarına üçüncü ikramiye de yapılacak. 

HÜKÜMET EMEKLİYE ZAM VE İKRAMİYE İÇİN KOLLARI SIVADI
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bakan Işıkhan'a verdiği talimat sonrasında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, en düşük emekli maaşına düzenleme için çalışmaların sürdüğünü açıkmıştı. AK Parti TBMM Grup Başkanı Abdullah Güler de dün, "Bütçe dengesini bozmadan, ciddi nitelikli bir çalışma yapılıyor. Meclise intikal ederse biz de bu konuda hızlı bir çalışmayı ortaya koyacağız" ifadeleriyle milyonlarca emekliyi seyyanen zam için umutlandırdı. 

EMEKLİYE CUMHURİYET HEDİYESİ
Emekliler normal şartlarda Ramazan ve Kurban Bayramlarında ikramiye alıyor. Bu yıl ise emekliler için ilk defa bir istisna uygulanacak. Cumhuriyetin 100. yılı münasebetiyle milyonlarca emekliye Cumhuriyet hediyesi verilecek. Emeklilere müjdeli haber, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu Toplantısı'ndan çıktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın MYK toplantısında kurmaylarına emeklilere 100. Yıl İkramiyesi verilmesi için çalışma başlatması talimatını ilettiği öğrenildi. Hazine ve Maliye Bakanı ile koordineli bir çalışma yapıldıktan sonra rakamın belirleneceği, üzerinde durulan rakamın en az 5 bin lira olduğu ancak son sözü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın söyleyecek.

ARA ZAM EKİMDE
Seçim öncesi 5.500 TL'den 7.500 TL'ye çıkan en düşük emekli maaşı temmuzda da 7.500 TL'de kaldı. Emeklilerin tepkilerinin ardından düzenleme için harekete geçen hükümet, ekim ayında Meclis'in açılmasıyla gerekli adımı atacak. Herkes düzenlemenin tarihini merak ederken, düzenlemenin içeriğine dair detaylar ortaya çıkmaya başladı.

EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞI İÇİN RAKAM
Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş da ekim ayında emekli taban ücretine seyyanen zam gelebileceğinin altını çizdi. Karakaş, “Ekim ayında zam yapılması halinde bu zammın sadece kök ücreti 7 bin 500 liranın altında olan emekliler için söz konusu olacak. Dolayısıyla 7 bin 500 liranın üstünde maaş alan emeklilere zam yapılmayacağı beklentileri de arttı. Şunu söyleyebiliriz ki 1 Ekim'de TBMM açıldığı zaman, Meclise gelecek olan torba yasada 7 bin 500 liralık taban maaşların artması söz konusu olacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

Karakaş, haziran ayına bakıldığında asgari ücretin 8 bin 500, en düşük emekli maaşının ise 7 bin 500 lira olduğunu ve en düşük emekli maaşının asgari ücretin yüzde 88’ine denk geldiğini vurgulayarak, “Buradan hareketle şu anda asgari ücretin 11 bin 400 olduğunu ele aldığımızda en düşük emekli maaşının 10 lira civarında olması gerektiğini söyleyebiliriz” açıklamasında bulundu.

Emekli maaşlarına yapılması planlanan ek zam için gözler Meclis'in açılacağı tarihe çevrilecek. Bu nedenle ekim ayında çalışmaların tamamlanması ve kasım ayında ise ek zamların gerçekleşmesi bekleniyor.

Vansesi Özel Haber
Yorumlar 1
Ano. 16 Eylül 2023 13:47

En az 0 zam yapılmalı emeklilere. Fifty fifty de olabilir. Ekimde yüzde elli. Ocak ta diger yüzde elli. Bütün mazlumlar için fakirler için insanlık için güzellik için . Amin

Bakmadan Geçme