• Haberler
  • Güncel
  • Engelliler özel eğitim kampüsü inşaatı hızla ilerliyor

Engelliler özel eğitim kampüsü inşaatı hızla ilerliyor

Vali Ozan Balcı, engelli öğrenciler için yaptırılan özel eğitim kampüsü inşaatında incelemelerde bulundu. Kampüs içerisinde anaokulu, ilkokul, uygulama ortaokulu ve uygulama lisesi yer alacak. AK Parti Milletvekili Burhan Kayatürk incelemeler sırasında Vali Balcı'ya eşlik etti.

Vali Balcı, incelemelerin ardından yaptığı açıklamada, engelli çocuklarımızın ve ailelerinin dertlerini dert edindiklerini belirterek, "Engelli çocuklarımızın eğitim göreceği ve meslek öğreneceği bu okullar onların hayatını kolaylaştıracak. Kampüs alanı içerisinde çocuklarımızın barınacağı yurt da mevcuttur. Bu kampüsümüz engelli çocuklarımız ve ailelerinin yükünü hafifletecek" dedi.

Kampüsün, engelli bireylerin topluma kazandırılmasında önemli rol oynayacağını belirten Balcı, "Engelli bireylerin eğitim, sağlık ve sosyal hayata katılımını desteklemek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kampüs, engelli bireylerin daha iyi bir geleceğe sahip olmalarına katkı sağlayacak." diye konuştu.
AK Parti Milletvekili Burhan Kayatürk ise, "Engelli bireylerin eğitim ve rehabilitasyonuna yönelik projelerimize büyük önem veriyoruz. Bu kampüs, Van'ımızda engelli bireylerin yaşam kalitesini artırarak meslek sahibi olmalarında önemli rol oynayacak" dedi.

Kampüs, engelli bireylerin sosyal hayata entegrasyonunun yanı sıra toplumla kaynaşmalarını sağlayacak çeşitli birimlerle donatılacağı içerisinde, engelli bireylerin sosyalleşmelerini ve yeteneklerini geliştirmelerini sağlayacak sosyal alanlar, spor alanları ve rehabilitasyon merkezleri yer alacak.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, kampüs inşaatının hızla devam ettiği ve kısa süre içiresinde tamamlanarak özel eğitime muhtaç öğrencilerin eğitimine sunulacağı belirtildi. Kampüsün tamamlanmasıyla birlikte engelli bireylerin eğitim ve rehabilitasyon hizmetlerine erişiminin daha da kolaylaşması sağlanacak.

Bakmadan Geçme