Engellilerin geçiş güzergahına araç parkı tepkisi

Engelli vatandaşların geçiş güzergahları üzerinde bulunan cadde ve sokaklara park eden araçlar, engelli bireylerin yaşamını zorlaştırmaya devam ediyor. Engelliler, bu durumun kendilerini olumsuz etkileyip sıkıntı yarattığını belirterek yetkililerden bu sorunun çözülmesini talep etti.

Engelli bireylerin hayatını kolaylaştırmak amacıyla belirlenen geçiş yolları, maalesef bazı duyarsız vatandaşlar tarafından işgal ediliyor. Özellikle, tekerlekli sandalye kullananlar görme engelli ve farklı rahatsızlıkları bulunan bireyler için tasarlanan geçiş alanları, park eden araçlar nedeniyle kullanılamaz hale geliyor. Bu durum, engelli bireylerin yaşamlarını olumsuz etkiliyor.

Engelli bireyler, yaşadıkları sıkıntıları dile getirerek, "Araçların bu alanlara park etmesi, bizim için ciddi bir sorun yaratıp engel oluşturuyor. Araç sürücülerinin bizi mağdur etmeye hakkı yok. Yetkililerin bu konuda ceza işlem uygulamasını istiyoruz" dediler.

Engelli bireylerin geçiş güzergahlarının kapatılmaması, korunması, konusunda farkındalık yaratılması ve cezai işlemlerin uygulanması gerektiğini vurgulayan engelli dernekleri, bu konuda toplumun tüm kesimlerine seslenerek, "Herkesin erişilebilirlik yaşam hakkı vardır. Bu nedenle, toplum olarak birbirimize destek olmalıyız. Araç park ederken, engelli bireylerin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurmalıyız" diye konuştular.
Van'daki engelli bireyler, geçiş güzergahlarında yaşadıkları sorunların çözülmesi için yetkililerden acil önlemler bekliyor. Toplumun her kesiminin bu konuya duyarlı olması, engelli bireylerin yaşam kalitesini artıracak ve daha erişilebilir bir şehir oluşturmaya katkı sağlayacaktır. Van'da engelli bireylerin haklarını korumak ve yaşamlarını kolaylaştırmak için tüm vatandaşlara büyük sorumluluk düşüyor. 

Yorumlar 2
Allah'tan reva mı? 31 Ağustos 2024 00:54

Kaldırımları ve yol kenarlarını eşya, ürün ve malzemelerle işgal etmek cahilce, mantık dışı, görgüsüzce, saygısızca ve haksız bir davranıştır. Kalabalık bir şehrin cadde, sokak ve ara sokaklarında hangi esnaf, aslında tamamen yayalara ait olan kaldırımları veya yol kenarlarını ürünleri, eşyaları, malzemeleri ve sattıklarıyla zapt ediyorsa bunun insanlık dışı,çağ dışı, medeniyetsiz bir yaklaşım olduğunu, şehir kurallarına başkaldırmak ve kul hakkına girmek olduğunu iyi bilmeli. Ve bugünden başlayarak şehrimizde hiçbir İNSAN kaldırımları böyle kullanmamalı.

Her insan aklını kullanmalı 31 Ağustos 2024 00:47

BEYİN ŞART.

Bakmadan Geçme