Enler Ödüllerini Aldı

Üç bin abonesi bulunan 36 ile dağıtımı yapılan Van'ın Türkiye'ye açılan tek dergisi Van Ekonomist Dergisi tarafından ilki geçen yıl ikincisi ise dün büyük bir katılımla gerçekleştirilen Van'ın Enleri Ödül Töreni programında en başarılı isimler açıklanırken, Van Ekonomist Dergisi Van'ın Enleri Ödül Törenin ikincisinide büyük başarıyla tamamlamış oldu.

Rıdvan CAN

Önceki gün Yüzüncü Yıl Üniversitesi Cengiz Andiç Salonu’nda gerçekleşen programa Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Gümrük Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci, Ak Parti Milletvekilleri Beşir Atalay, Burhan Kayatürk, Van TSO Başkanı Necdet Takva, 
Osb Başkanı Şemsettin Bozkurt, Bakkalar ve Manalar Odası Başkanı İsa Berge, Şoförler ve Otomobilciler odası Başkanı Mehmet Tuğrul, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, İstanbul Vakıf Başkanı Müjdat Çelik, TFF Bölge Müdürü Cengiz Polater, TÜFAD Van Şube Başkanı Mehmet Tuğrul, ASKF Başkanı Ramazan Kıvanç, iş adamları STK temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı..

Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva ise büyük emeklerle yaklaşık 4 aylık zaman diliminde böyle güzel bir gece hazırlayan Van Ekonomist Dergisi sahipleri Zeki Yiğit ve Orhan Olgun’a teşekkür ederek, van’ın bir günde iki güzel gün yaşadığını ifade ederek, fuarın da aynı gün açıldığını, TÜMSİAD’a üye 200 işadamının da Van’da  olmasının hem Van hem de bizler açısından sevindirici olduğunu söyledi.
      

Ak Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, iki arkadaşımızın örnek olacak güzel bir çalışma yaptıklarını söyleyerek, böylesi güzel bir organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.


Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci ise Van’ın geleceğinin parlak olduğunu ifade ederek, “Van’da ekonominin konuşulması çok önemli. İşadamlarının başarısının da önemsenmesi daha bir anlamlı” diye konuştu.

Van Valisi İbrahim Taşyapan, Van’a atama görevi çıkar çıkmaz İstanbul’da gerçekleşen Van Ekonomi Zirvesi’ne katıldığını ve Van Ekonomist Dergisi ile orada tanıştığını söyleyerek, böylesi güzel organizasyonlara imza atan Zeki Yiğit ile Orhan Olgun’u tebrik etti.


Van Milletvekili Beşir Atalay da ‘Van’ ismini taşıyan bir derginin başarılı bir çalışmaya imza attığını ifade ederek, “Bu, büyük bir başarıdır. Arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Bu gece çok önemli bir gece. Bir şehirde kültürel aktiviteler oldukça şehir büyür. Van’da başarı sahiplerinin ödüllendirilmesi de çok anlamlıdır. Müeyyidenin olmadığı toplumlar eksiktir” diye konuştu.

Bir önceki Kalkınma Bakanı ve mevcut Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz’dı. Yılmaz, programa iştirak eden herkese ve böylesi bir organizasyonu gerçekleştiren herkese teşekkür etti. Yılmaz, Ak Parti Milletvekili Beşir Atalay’ın da Van için önemli bir isim olduğunu söyleyerek, “Sayın Atalay her platformda Van için gayret ediyor. Emin olun, çevre yolu konusunda, sahil yolu konusunda, yatırımların hızlandırılması vs. birçok konuda Sayın Atalay Van için çalışıyor ve gayret ediyor. Değerli konuklar, insanoğlu çok yönlü bir varlık, içinde yaşadığı şehrin de çok yönlü olması gerekir. Bu tür faaliyetlerle şehir ortamlarına renk katıyor. Emeği geçenleri kutluyorum” ifadelerini kullandı.

 

İşte Ödüle layık görülenler :

Ödüller ise onur ödülü: Harun Konak özel ödülü Yusuf Konak’a takdim edildi.

En başarılı işadamı Adnan Ertürk, En başarılı özel sektör yöneticisi Azat Işık, En başarılı mobilya beyaz eşya mağazası Süerler Mobilya, En başarılı Cafe ve Restaurant Kahve Diyarı, En başarılı sporcu Mustafa Ayhan, En başarılı genç girişimci Enver Azbay, En başarılı alışveriş merkezi Roka AVM,En başarılı meslek odası başkanı İsa Berge, En başarılı sendika TES-İŞ, Yılın en iyi çıkış yapan ismi Prof. Dr. Zeki Taştan,En başarılı STK Van Gölü Aktivistleri Derneği, En başarılı işkadını Esin Akarsu Orunç, En başarılı sanayi kuruluşu Termoblok Bims, En başarılı kurum yöneticisi İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrüllah Yavuzer, Van ekonomisine katkı sağlayan kuruluş Türkerler Holding, En prestijli marka ise Van Gölü Turizm seçildi.

Bakmadan Geçme