Erciş'te Korsan Taşımacılığa Son

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Erciş Şube ekipleri, Erciş’te trafik denetimine başladı.

UKOME Erciş Şube ekipleri, Erciş’te trafik denetimine başladı.Trafikteki asayişi sağlamak ve Erciş’te önemli bir sorun olan korsan taşımacılığın önüne geçmek için yapılan denetimler Erciş’in farklı noktalarında devam ediyor. Aralarında kadın personellerin de bulunduğu trafik zabıta ekiplerin kontrolleri şehir merkezinde de sürüyor. Diğer yandan şehir merkezindeki düzensiz parklara da müdahale eden ekipler, yol üstü parkların olabildiğince azaltılması ve trafik akışının düzeltilmesi için denetimlerde bulundu. Şehir içindeki trafik yoğunluğundan ve kayıt dışı toplu taşımacılıktan şikayetçi olan halk ise bu uygulamalardan oldukça memnun kalarak bu uygulamanın sık sık olması yönünde görüş belirtti.

ERCİŞ BELEDİYESİ’NİN KIŞ MESAİSİ


Erciş Belediye Başkanlığı ekipleri, zorlu kış koşullarına rağmen yol yapım çalışmaları devam ediyor. 
Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, zorlu kış koşullarına rağmen çalışmaya devam ediyor. Son olarak Bayramlı Mahallesi Afet Konut yolları ile Gedikdibi Mahallesi’ndeki yolların stabilize çalışmasını yapan ekipler, çamur deryasına dönen yolları ıslah etmenin yanı sıra yeni yollar da açıyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Fen İşleri yetkilileri; Erciş’in koca bir coğrafya olduğunu ve hizmetlerin zamanında yetişmesi için çalışma sezonunun yeterli olmayacağını belirterek ekipmanlar kar altında kalmadıkça hizmet etmeye devam edeceklerini söyledi. Eskiden az sayıda araçların kendilerine yettiğini çünkü daha sınırlı bir alanla sorumlu olduklarını söyleyen yetkililer, Büyükşehir Yasası ile Erciş Belediyesi’ne bağlanan 130 mahalle ve bağlı mezraya hizmet götürmekte zorlandıklarını ve bunun için kışın da çalışarak işin üstesinden gelmeye çalıştıklarını kaydettiler. Yetkililer, bütün bunlara rağmen çalışmaya devam edeceklerini de ifade ettiler.

BAŞKAN KESKİN’İN ESNAF ZİYARETLERİ DEVAM EDİYOR


Erciş Belediye Eş Başkanı Diba Keskin ve beraberindekilerin esnaf ziyareti devam ediyor. 
Başkan Keskin, belediye meclis üyeleri ve Van Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Erciş Şubesi görevlilerinden oluşan heyetinin yaklaşık 10 gün önce başlattığı esnaf ziyaretleri devam ediyor. Ziyaretler esnasında esnafın sorun ve taleplerini dinleyip kendi çalışmalarından ve alternatif hizmetlerinden ödün vermeyeceklerini belirten Keskin, 10 aylık kısa bir zaman zarfında hem önceki dönemlerden kalan borçları temizlemeye çalıştıklarını hem de önemli çalışmalarda bulunduklarını söyledi.
Sorun ve şikayetlerin yanı sıra belediye çalışmalarına olan beğenilerini dile getiren şehir esnafı, belediye yönetiminin 10 aylık zaman zarfında hizmette ve tutumda adil yaklaşarak en büyük hizmeti bulunduklarını, bunun da kendileri için rezidanslardan, duble yollardan daha kıymetli olduğunu söyledi. Bu hizmetlerin ve çabaların artarak devam etmesini umduklarını da belirten esnaf ziyaretleri için belediye yönetimine teşekkürlerini sundu.

Bakmadan Geçme