Erdinç:Rozet Takma Hevesinde Değilim

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Milletvekili Aday Adayı Dr. Suna Erdinç, ulusal ve yerel basın mensuplarıyla bir araya geldi. Gündem ile ilgili açıklamalarda bulunan Erdinç, “Bugün birlik ve beraberlik yemini etme günüdür. Rozet takma hevesinde değilim” dedi.

Rıdvan CAN

Annelerin hayata bakış açısının çok farklı olduğunu söyleyen Ak Parti 26. Dönem Van Milletvekili Aday Adayı Suna Erdinç, “Biz, anne olduğumuz için her zaman barış ve huzur anlamında çok daha fazla gayretlerimiz oluyor. Bu birlik ve beraberlik mücadelesinde, kadının desteği olmadan bir yol almamız mümkün değildir. Analarımız, gelinlerimiz, genç kızlarımız artık ağlamasın” diye konuştu.

Ak Parti Van Milletvekili Aday Adayı Dr. Suna Erdinç, basın mensuplarıyla bir araya gelerek önemli açıklamalarda bulundu. Erdinç, “Öncelikle Sayın Başbakanımızla beraber önceki gün şehitlerimizi uğurladık. Daha sonra taziye ziyaretlerinde bulunacağız. Bu bir seçim kampanyası değil, bu bir oy isteme kampanyası da değil, bu bir rozet takma töreni de değil, bugün birlik ve beraberlik yemini etme günüdür. Beraber olduğumuzu, hep beraber bu kaos ortamından çıkacağımızı, barış, refah, huzur aydınlık tekrar güneşle Van ve memleket için gayretlerimizi gösterdiğimiz gündür” ifadelerini kullandı.

“Hepimiz kardeşiz”

Öz geçmişinden bahseden Erdinç, “Ben 1965 Van Erciş doğumluyum. Doğma büyüme Vanlıyım. Çocukluğum Erciş’te geçti. 1993 yılında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldum. Mezun olur olmaz Van Doğumevi Hastanesinde ve daha sonra Erciş Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Merkezi’nde görev yaptım. Tayin sebebiyle Ankara’da görevime devam ettim. Ankara’da uzun zaman Verem Savaş Dispanserinde çalıştım. Onun akabinde 10 sene kadar Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde görev yaptım. O günden bu yana da Sağlık Bakanlığı’na bağlı Aile Hekimi olarak görev yapmaktayım. Meslek hayatımda 22 yılı doldurdum. 2016 yılı Haziran ayı benim emeklilik tarihim, ama doktorlar hiçbir zaman emekli olmaz. Ben insana çok yakınım. İnsanı seven bir mesleğim var. Mesleği seçerken de bir mühendislik branşı hiç düşünmedim. Çünkü bir makine ile iletişim kurmak bana ters gelmişti. İnsanların problemleriyle uğraşmak, insanın bir derdine çare olmak ve yüzünde bir tebessüm uyandırmak benim mesleğim oldu. Bu ortamda artık benim siyasi alanda hizmet yapmam gerektiğini düşündüm. Doğduğum günden bu yana siyaset hayatının içindeyim. Babam Mehmet Emin Erdinç, 1965-1969 / 1969-1973 yılları arasında iki dönem bağımsız Van milletvekili olarak görev yaptı. İlimize çok güzel ve büyük hizmetleri oldu. Amcam Fevzi Necdet Erdinç Belediye Başkanlığı ve 17. Dönem milletvekilliği yaptı. Tabi siyaset babamla beraber başlamadı. Rahmetli dedim Süleyman Erdinç, Erciş Belediye Başkanıydı. Onun arkasından amcalarım İzzet Erdinç, Alparslan Erdinç, Fevzi Necdet Erdinç Erciş Belediye Başkanlığı görevini üstlendiler. Daha sonra amca çocuklarım İsmail Erdinç, onun kardeşi Bülent Erdinç Erciş Belediye Başkanlığı yaptılar. Önemli hizmetlerde bulundular. Ben onların bu hizmetlerinden onur ve gurur duyuyorum. Onların bana vermiş olduğu bir deneyim, vizyon var. Bunun bir şekilde değerlendirilmesi gerekiyor. Güneşin başkenti Vanlıların solduğunu gördüm. Tekrar o güneşi doğuralım. O güzel yüzlerdeki tebessümü tekrar geri kazanalım. Bizim memleketimiz, ülkemiz her şeye değer. Hepimiz kardeşiz, terör başka bir şeydir. Etnik kimlik, mezhep, din, dil, ırk bunların hiçbirini gözetmeksizin, sadece ve sadece memleketimize hizmet, ülkemize faydamız dokunsun. Ben bugün oy istemiyorum. Ben bir Vanlı olarak son günlerde yaşananlardan son derece rahatsızım. Şehitlerimizi gönderirken, bir Vanlı olarak burada olmak istedim. Onları uğurlamak istedim. Taziyelerimiz var ve o taziye evlerinde bir nebzede olsa yanlarında durmak istedim” dedi.

“Her zaman Van’ın yanındayım”

Van için birçok önemli projesinin olduğunu söyleyen Erdinç, “Bu benim siyasete ilk adım atışım değil. 25. Dönemde Van’dan aday adayıydım. Geçen dönem Ankara 2. Bölgeden aday adayıydım. Emeklerim var, katkılarım var. Bu zorlu dönemde de emeklerimin ve katkılarımı devam ettirmek istiyorum. Ben bir işe başladığım zaman sonunu görmek isterim. Bu anlamda mücadelem devam edecek. Her zaman için Van’ın yanındayım. Ülkemin yanındayım. Bir sağlıkçı olarak, sağlık benim için çok önemli, sağlık olmadan, barış olmadan hiçbir şeyin tadı tuzu olamayacağını düşünüyorum. Kadın, çocuk, gençlikle ilgili birçok projelerim oldu. Bunu saygıdeğer partililerimle paylaştım. Kimisi değerlendirme aşamasındadır. Kimisi uygulamaya geçti. 18 Eylül’den sonra projelerimi tek tek dile getirebilirim” diye konuştu.

“Anneler artık ağlamasın”

Kadınların artık siyasette var olması gerektiğinin altını çizen Erdinç, “Kadınların farklı bir bakış açısı var. Biz, anne olduğumuz için her zaman barış ve huzur anlamında çok daha fazla gayretlerimiz oluyor. Bu birlik ve beraberlik mücadelesinde, kadının desteği olmadan bir yol almamız mümkün değildir. Annelerimiz, gelinlerimiz, genç kızlarımız artık ağlamasın. Bunun için elimizden gelen bütün gayreti gösterelim. O parti, bu parti, o düşünce diye herhangi bir görüş ayrılığına gerek yok. Hepimiz bu zorlu süreci bir arada, el birliği ile halledelim. Çünkü bizim memleketimiz, ülkemiz her şeye değer. Hepimiz kardeşiz. Biz burada etnik kimlik, dil, din, ırk, mezhep ayrımı gözetmeksizin sadece memleketimize faydamız dokunsun istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Erdinç, güneşin Başkenti Van’da güneşin daim olmasını insanlarımızın yüzünde güneş dolu tebessümlerin devamını gayret sarf edeceğini söyledi. Van il ve ilçelerinin ihtiyaçlarını vatandaşlarımızın gereksinimlerini doğma büyüme bir Vanlı olarak çok iyi bildiğini ifade eden Erdinç, elinden gelen bütün gayreti hiçbir çıkar gözetmeksizin bir Van çocuğu olarak üzerine düşen her şeyi yapacağını gönülden ifade etti. Toplantının ardından Erdinç, tüm katılımcılara karanfil verdi.

Bakmadan Geçme