Erdoğan: Bizim tarihimizde kıyım, katliam yoktur

Çanakkale Savaşı’nın 101. yıldönümünde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizim tarihimizde kıyım, katliam yoktur. İnsanları sömürme hiç yoktur. Birileri bizi zorladığı için değil, kendi kültürümüzde var olduğu için böyle davranıyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çanakkale Savaşı’nın 101. yıldönümü nedeniyle 18 Mart Stadyumu’nda düzenlenen törende konuştu.

Erdoğan’ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

‘Biz bir ölür bir diriliriz’

“Bugün benim Kürt kardeşimi Kürt kardeşime düşman edenler kimler? Bunlara alkış tutanlar kimler? Bunlara destek verenler kimler? Millet olmak kolay değil ama unutmayın gençler illet olmak kolay.

“Bölgemiz bugün tarihi yol ayrımında. Gözler bir kez daha Türkiye’ye yönelmiş. Umutlar bir kez daha Türkiye’ye bağlanmıştır. Gençler sakın umudunuzu yitirmeyin. Bu devlet güçlüdür. Biz bir ölür bir diriliriz bunu unutmayın.”

‘Bombalar ülkenizde de patlayabilir’

“Ankara’da patlayan bombanın Avrupa’da patlamaması için hiçbir neden yok. Ayağınızın ne zaman mayına basacağınızı asla bilemezsiniz. Buradan bir kez daha teröre destek veren ülkelere sesleniyorum. Beslediğiniz o yılan sizi koynunuzdan sokabilir.

“Bombalar sizin ülkenizde de patlamaya başlayınca her şey çok geç olacak. Ülkenizde bir saldırı olduğunda ve sizin bir milletvekiliniz o intihar eylemcisinin taziyesine gittiğinde ona ne yapacağınızı çok iyi biliyorum.

“Biz ne yaptığımızı kimlere karşı mücadele ettiğimizi gayet iyi biliyoruz. Eleştirilere bakarken de adilse kulak veririz yoksa kusura bakmasınlar. Bizim tarihimizde kıyım yoktur. Bizim tarihimizde katliam yoktur. İnsanları sömürme hiç yoktur. Birileri bizi zorladığı için değil, kendi kültürümüzde var olduğu için böyle davranıyoruz.”

‘Dürüst olun, samimi olun’

“Bugün Brüksel’de toplantı var ve o toplantının yapıldığı binanın hemen arkasında paçavraların dalgalandırılmasına, çadır kurmalarına izin verebiliyorlar. Bunlar dürüst ve samimi değil; ikircikli davranıyorlar.

“Bugün bayrağı indirip, posterleri kaldırmışlar. Kimi aldatıyorsunuz; dürüst olun, samimi olun. Karşınızda aldatılacak bir Türkiye, Türk milleti yok. Bunun adı teröre destek olmaktır…”

Bakmadan Geçme