Erdoğan: Pazar günü Gaziantep’e gidiyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün açılışında yaptığı konuşmada, 31 Ağustos gecesine kadar köprüden geçisin ücretsiz olacağını söyledi. Erdoğan, 20 Ağustos’taki saldırıda 59 kişinin yaşamının yitirdiği Antep’e gideceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile Otoyol ve Bağlantı Yolları Açılış Töreni’nde konuştu.

Erdoğan’ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

“Dalgalarını geçenler oldu”

“Köprünün temelini büyük bir coşkuyla attık. Dalgalarını geçenler oldu, yaptırmayacağız diyenler oldu. Biz yapacağız dedik ve işte Halep oradaysa arşın burada, yaptık.

“Birinci köprü, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü oldu. Onun adını siz koydunuz. İkinci köprü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü. Şimdi de Yavuz Sultan Köprüsü’nü açıyoruz. Bu millete işte bunlar yakışır. İnşallah boğazın altından biliyorsunuz zaten bir Marmarayımız var. Değil mi?

“İnşallah 20 Aralık’ta da Avrasya Tüneli’nin açılışını yapıyoruz. Kardeşlerim, bu millet Allah’ın izniyle neye layıksa bunların hepsi olacak. Bunları yapacağız. Zira muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmak öyle lafla olmuyor, icraatla oluyor. Bunu yapacağız.

“Dünya filmleri buralarda çekilecek”

“Bu köprü, hem tekerlekli araç geçişini hem raylı sistemi birlikte sağlıyor olması bakımından kendi alanında dünyada öncü bir köprü, böyle bir özelliğe sahip. Şu anda iftiharla gördüğümüz, seyrettiğimiz bu köprü inşallah dünyada birçok şeye, yayınlara, inanıyorum ki öncü olacak.

“Bununla iftihar edeceğiz. Bunu göreceksiniz, dünya filmleri buralarda çekilecek, göreceksiniz. Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri. Biz bunlarla anılacağız. Bu yola bunlarla devam edeceğiz.

“Yeni hazırlıklarımız var. Ne yapıyoruz? İnşallah Kanal İstanbul’un da hazırlıklarını bitiriyoruz. Bu da yetmeyecek. Şimdi Çanakkale’ye de bir gerdanlık lazım. Çanakkale Köprüsü’nün de hazırlıklarını yapıyoruz.

“İnşallah bütün bunlarla birlikte dünyada Türkiye farklı bir konuma erişecek. Niye hazmedemiyorlar bizi? Niye kıskanıyorlar bizi? İşte bunlardan dolayı.

“Devlet içinde devlet asla”

“Devlet içinde devlet asla. Böyle hevese kapılanlar, pılısını pırtısını toparlayıp gidiyorlar. Ne dedik? İnlerine gireceğiz. Girdik mi? Girdik.

“Pazar günü Gaziantep’e gidiyorum”

“Pazar günü Gaziantep’e gideceğim. Gaziantep’e başsağlığına gidiyorum. Oradaki şehitlerimizi anmaya gidiyorum. Gaziantepli kardeşlerimizle beraber olmaya gidiyorum.

“Bildiğiniz gibi Gaziantep’te, ne yazık ki DAİŞ’in 14 yaşında bir çocuğun vücuduna bombaları bağlayarak, onu canlı bomba olarak kullanmak suretiyle 53 şehidimiz de orada oldu.

“Düşünün bir kına gecesinde veya bir kına merasiminde bu yaşandı ve 100’ün üzerinde yaralı. Bunun İslamla alakası yoktur. Bunlar Müslüman filan değildir.

“Bakıyorsunuz 12 yaşında, 13 yaşında, 14 yaşında yavrulara vücutlarına bombaları bağlayıp, canlı bomba olarak bunları kullanıyorlar. Böyle bir şey yok. Bizim dinimiz bir barış dinidir. Bunlar bizim dinimizi lekelediler. Dinimize gölge düşürdüler. Ama bu oyunu da biz bozacağız. Bu millet bozacak.

CHP konvoyuna saldırı

“Türkiye, terörle mücadelede geri adım atmayınca üstelik bir de Cerablus operasyonunu başlatınca yeni oyunlar peşine düştüler.

“Dün, Artvin’de CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırıyı işte bu çerçevede değerlendirmemiz gerekiyor.

“Artvin’de Sayın Kılıçdaroğlu nezdinde ülkemizin 7 Ağustos’ta Yenikapı’da Cumhurbaşkanıyla, Başbakanıyla, Genelkurmay Başkanıyla, CHP ve MHP Genel Başkanlarıyla, sivil toplum kuruluşlarıyla, tüm toplum kesimleriyle sergilediği birlik ve beraberlik manzarası hedef alınmıştır. Bunları bu çıldırtmıştır.

“31 Ağustos gecesine kadar geçişler ücretsiz”

“İnşallah 31 Ağustos gecesine kadar köprüden (Yavuz Sultan Selim Köprüsü) geçiş ücretsiz olacak.”

Bakmadan Geçme