• Haberler
  • Yaşam
  • Eren Elmalı: Premier Lig'de Oynamak ve Trabzonspor'da Şampiyonluk Yaşamayı Çok İsterim

Eren Elmalı: Premier Lig'de Oynamak ve Trabzonspor'da Şampiyonluk Yaşamayı Çok İsterim

Trabzonspor'un bu sezon başında Kasımpaşa'dan transfer etmiş olduğu sol bek Eren Elmalı, basın mensuplarına takımdaki geleceği ve ilerleyen süreçlerdeki hedefleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Trabzonspor’un başarılı ve dikkat çeken sol beki Eren Elmalı, her geçen gün sahada daha iyi bir performans gösterebilmek adına hem bireysel hem takımla hem de Abdullah Avcı ile özel olarak çalışmalar yaptığını dile getirdi. İlerleyen süreçte takımda, oyun içerisinde çok daha etkin olmak istediğini belirten Elmalı, Trabzonspor’a sahada daha çok katkı verebilmek adına neler yapabileceği üzerinde her geçen gün düşündüğünün altını çizdi. İlerleyen süreçteki hedeflerinden de bahseden Elmalı, ilk olarak Trabzonspor ile lig şampiyonluğu yaşamanın, hemen ardından da Premier Lig’de herhangi bir takımda görev almanın, kariyer hedefleri arasında yer aldığını belirtti.

Trabzonspor’un başarılı sol beki Eren Elmalı açıklamalarının devamında ise “Trabzonspor'un netleşmesi milli takımdan sonra olmuştu. Burayı seçmemdeki en büyük etken buradaki ortam ve hocanın benimle iletişimi. İyi ki burayı seçmişim. İkisi de çok büyük ve değerli oyuncular. Umut gelmeden önce konuşmuştuk, burayı sormuştu. Ona her şeyi anlattım ve tercihi burası oldu. İkisi adına da çok mutluyum. Umut'un 15 gol atacağına da inanıyorum, isterse atar. Şampiyonlar Ligi'nden istemediğimiz bir sonuçla ayrıldık. Çok üzüldük ama Avrupa Ligi devam ediyor. Elimizden geleni yapacağız. Önümüzde çok uzun bir maraton var. İşimiz zor biliyoruz ama elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Abdullah Ercan'la kıyaslanmak gurur verici. Sol bek mevkisi futbolda çok bulunan bir mevki değil. Yerli olarak elimden geleni yapmaya çalışıyorum ve devam edeceğim. Trezeguet ile ilişkimiz öncesine dayanıyor. O Kasımpaşa'ya geldiğinde ben altyapıdaydım. Hatta ilk geldiğinde birlikte çekildiğimiz bir fotoğrafımızı göstermiştim. İnşallah ikimiz de takımımıza en iyi şekilde katkı sağlayacağız. En büyük hedefim, şampiyonluk yaşamak istiyorum. Her futbolcunun hayali olan bir Avrupa hedefim var. Avrupa'da İngiltere liginde oynamak isterim.” sözlerini kullandı.

Abdullah Hoca Çok Değer Veriyor

Trabzonspor teknik direktörü Abdullah Avcı’nın oyun içinde ve saha dışında futbolcularla iletişim konusunda son derece dikkatli olduğunun altını çizen Eren Elmalı, aynı zamanda bireysel olarak Abdullah Avcı ile son derece iyi bir iletişiminin olduğunun altını çizdi. Abdullah Avcı ile sahip olduğu bu ilişkinin direkt olarak sahadaki oyununa yansıdığını belirten Elmalı; “Çok değer veriyor. Hissetmemiz çok önemli. Hepimiz forma için saha içinde mücadele ediyoruz. Saha dışında iletişimimiz iyi olduğu için saha içine yansıyor. Uyum süreci var futbolda. Bu etkileyebilir. Biz de bazen yoruluyoruz. Bazen sahada istediğimiz performansları veremiyoruz. Hedefi olan bir takımız ve bunu taraftarlarımıza göstermek istiyoruz. Oyunu iki yönlü oynayabilen bir bekim. Özeleştiri yapmam gerekirse kendimi savunmada daha da geliştirmem lazım. Ofansta biraz daha rahatım ama savunmada kendimi geliştirdiğim zaman çok dominant bir bek olacağımı düşünüyorum. Taraftarın bizim yanımızda olması önemli. Her koşulda bizi desteklemelerini istiyoruz.” sözleri ile açıklamalarını noktaladı.

Bakmadan Geçme