• Haberler
  • ERİK DEĞDİRENLER VAN'DA BULUŞTU

ERİK DEĞDİRENLER VAN'DA BULUŞTU

Sosyal paylaşım platformu Facebook'ta 'Erik Değdirenler'adıyla bir araya gelen Vanlılar ve Van dostları bu yıl ikincisi düzenlenen 'Erik Değdirenler Van Buluşması'na büyük ilgi gösterdiler. İki günlük programın final gecesine İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk eşiyle birlikte katıldı.

Burhan Ergin

Çeşitli illerde yaşayan Vanlılar, yaz tatillerini geçirmek, akrabalarını ziyaret etmek ve memleket özlemini gidermek ve Van'a dikkatleri çekmek  üzere Van'a geldiler.

İki gün süren Erik Değdirenler  Van buluşmasına Antalya, İstanbul, İzmir, Balıkesir, Bursa, Yalova, Bodrum, Ankara,  Fransa ve Van'dan çok sayıda Vanlı ve Van dostu katıldı. Kayısıların mayalanma döneminde her yıl ortaya çıkan ve daha sonra kayan  böcek Vanlılar arasında  "Erik değdiren" olarak adlandırılıyor. Van dışında yasayan ve  yaz aylarında  Van'a gelen daha sonra kaybolan  Vanlılara böcekten esinlenerek   Erik değdirenler deniliyor.

Sosyal medya Facebook'ta, Vanlılar ve Van dostlarının kurduğu "Erik Değdirenler" grubu üyeleri Van buluşmasının ikincisini gerçekleştirdiler. 12, 13 Ağustos tarihlerinde Van'da iki gün süren etkinliğe il dışında ve Van'da ikamet eden Vanlılar katıldı. Programın ilk günü  Van yemekleri yiyen sabah Edremit'te kaysı ağaçlarının altında kahvaltı yapan Vanlılar  Akdamar Adası'nda Van Gölü'ne girdiler.

Gevaş  Selçuklu Mezarlığını gezen  topluluk  Edremit Lala Paşa sahilinde gün batımı güzelliğinin keyfini çıkarıp  cay içerek sohbet ettiler.  Akşam yemeğini türküler ve halay  eşliğinde Edremit'te yiyen  "Erik Değdirenler Grubu" üyeleri, içtikleri kıtlama çay eşliğinde  hatıra fotoğrafları çektirdiler.

İkinci gün  Bak Hele Bak Kahvaltı Salonunda kahvaltı yaptıktan sonrası Muradiye Bendi Mahi Şelalesini ziyaret eden grup üyeleri semaver çayı eşliğinde bol bol sohbet etme fırsatı buldular. Davul zurna eşliğinde halay çeken Erik Değdirenler Van'a ait türküler eşliğinde  eğlenip  hoşça vakit geçirdiler. Öğlen kavurma yemeğinin ardından çay içen   katılımcılar  bu yıl ikincisi gerçekleştirilen "Erik Değdirenler Van Buluşması" etkinliği ile il dışındaki Vanlılar ile Van'da ikamet eden dostlarının buluşma etkinliğinin amacına ulaştığını ifade ettiler.

Erik değdirenler grup yöneticisi Azmi İlvan, etkinliğe Van'ın kurtuluş yılı olan 2018  ve daha sonraki  yıllarda geniş bir katılımla gelenekselleşmesi için  şimdiden hazırlıklara başladıklarını ifade etti.

Naif Efendi Cafede düzenlenen  final gecesinde kına gecesi düzenlenirken,  Van türküleri eşliğinde halay çekildi.   Erik değdirenlerle birlikte Van oturma gecesine eşiyle birlikte katılan İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, "Özellikle 2018 Van için tarihi bir yıldır. Van'ın kurtuluşunun yüzüncü yılında ve 2 Nisan Dünya Vanlılar Gününde, İpekyolu Kaymakamlığı ve belediyesi olarak kültür ve sanat etkinliklerine imza atacağız.  Türkiye'nin çeşitli illerinde yaşayan Vanlıların ve Van dostlarının  Erik değdirenler organizasyonuyla Van buluşması  güzel ve ilgi çekici oldu" dedi.

Erik değdirenler gece sonunda 2018'de buluşma dileğiyle kucaklaşarak vedalaştılar.

Bakmadan Geçme