Ermenistan Van arasında oyun içinde oyun!

Doğu Anadolu'yu içine alan sözde 'Büyük Ermenistan' ve sözde 'Batı Ermenistan' haritaları yayımlayan Ermenilerin adım adım yürüttükleri siyasi faaliyetler ortadayken yaşananları kimse turizm, dostluk, barış diyerek yutturmaya kalkmasın.

İlginçtir, düşündürücüdür.

 

Ne zaman ki BDP-HDP veya aynı siyasi çizgideki siyasi parti kentimizde, bölgemizde belediye seçimini kazansa, milletvekili çıkarsa, Ermeniler başta olmak üzere Amerika ve Avrupa ülkelerinin büyükelçileri, konsoloslukları ve ataşeleri çeşitli bahanelerle Van’a geliyorlar.

 

Türkiye'ye yönelik sözde soykırım kampanyalarını, siyasi kin, nefret ve düşmanlığını yöneten ve destekleyen Ermeni diasporasının organize ve finanse ettiği 4 yılda bir Ermenistan'da Pan Ermeni (Hamahaygagan) Oyunları düzenleniyor. Oyunlara Türkiye'den de katılım oluyor.

 

6. Pan Ermeni Oyunları 2015 yılında yapıldı. 

 

Ermenistan,  Karabağ, Diaspora üçlü birliğini simgeleyen oyunların 3 meşalesinden biri, Van Büyükşehir Belediyesi Eski Eş Başkanları Bekir Kaya ve Hatice Çoban tarafından Ermeni sorununun nirengi noktası Van'da, Akdamar Adası Kilisesi'nde yakılarak Erivan'a götürüldü. Çoban ve Kaya daha sonra Ermenistan'da düzenlenen oyunlara katılarak sözde soykırım anıtını ziyaret etti. Onurlarına verilen yemekte konuşan Çoban, "Bugün çok önemli bir gün yaşıyoruz. Sizlere Kürt halkının selamlarını getirdik. Kentimiz ve Erivan arasında çok önemli ilişkiler geliştirdik. Bu ilişkilerin gelişmesi için birçok insan büyük emek verdi. Bizler de Van'dan Ermenistan'a gelerek bu emeği daha da güçlendirmek istedik. Bundan sonra da bu ilişkilerin daha da gelişmesi için elimizden geleni yapacağımızı söylüyoruz" dedi. Meşaleyi Akdamar'da yakan Kaya ve Çoban'ın konuşmalarının da yer aldığı görüntüler Erivan stadında yayınlandı. Başta Ermenistan Eski Cumhurbaşkanı Sarkisyan olmak üzere tüm stat görüntüleri ayakta alkışlayarak takdir etti.

Oyunların üzerinden 4 yıl geçti.

 

7. Pan Ermeni Oyunları 5-8 Ağustos 2019 tarihleri arasında yapılacak. Açılış hukuki olarak Azerbaycan'a ait olan ancak Karabağ Savaşı sonrası işgal edilen, Ermenilerin bağımsızlık ilan ederek kurdukları, uluslararası arenada Ermenistan dahil hiçbir devlet tarafından tanınmayan 'Dağlık Karabağ Cumhuriyeti'nin fiili yönetimindeki ve devlete başkentlik yapan Hankendi/ Stepanakert kentinde gerçekleştirilecek. Oyunların devamı ve finali Erivan'da gerçekleştirilecek.

 

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ...

Bakmadan Geçme