Eş Başkan Çoban'dan Kobanili ailelere ziyaret

Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Hatice Çoban, büyükşehir tarafından prefabrik evlere yerleştirilen 13 Kobanili aileyi ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Kobanili aileler Çoban’dan iş istedi.

Vansesi Haber Merkezi

Kobani'de yaşanan savaştan sonra Van'a sığınan ve Büyükşehir Belediyesi'ne ait prefabrik evlere yerleştirilen 13 aile tekrar ülkelerine geri dönmek istiyor. Prefabrik evlerinde kalan aileleri Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Hatice Çoban ziyaret etti. Çoban'a  Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sedat Töre, Genel Sekreter Yardımcısı Erhan Aksoy'da eşlik etti. 

13 aileyi tek tek ziyaret eden Çoban, ailelerin sorunlarını dinledi. Çocuk ve kadınlarla özel olarak ilgilenen Çoban, 13 ailenin tüm ihtiyaçlarının belediye tarafından karşılandığını, eksik kalan ihtiyaçların da hemen tamamlanacağını söyledi. Sorunlarını Çoban'a aktaran Kobanili aileler tek isteklerinin kısa sürede Kobani'ye geri dönmek olduğunu belirttiler. Yardımlarından dolayı belediyeye teşekkür eden aileler, kalacakları süre içerisinde kendilerine iş imkanı yaratılmasını istediler. Çoban ise, belediye olarak tüm ihtiyaçları şuana kadar karşıladıklarını bundan sonrada aynı şekilde karşılayacaklarını ancak iş imkanı konusunda belediyenin herhangi bir imkana sahip olmadığını ifade etti. 

Bakmadan Geçme