Eş Başkanlardan, Çatak'a ziyaret

Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Hatice Çoban, Bekir Kaya, Çatak Alacayır mahallesini ziyaret etti.

Vansesi Haber Merkezi

 Ziyarette konuşan B. Belediyesi Eş Başkanı Çoban, "Tüm dünya eli kanlı bir örgütle başa çıkılabileceğini Kürtlerden öğrendi. Halkımızın emeği zaferle taçlandırıldı " dedi.

Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Hatice Çoban, Bekir Kaya, ilçe ve mahalle ziyaretlerine devam ediyor. Çatak Alacayır mahallesini ziyaret eden eş başkanlara HDP Van Milletvekili Özdal Üçer, DBP İl Eş Başkanı Miraz Çallı, Çatak Belediyesi Eş Başkanı Celalettin Bartu ile belediye meclis üyeleri de eşlik etti.

Mahalle muhtarının evinde yapılan toplantıya köylüler büyük ilgili gösterirken, burada konuşan Milletvekili Üçer, tüm Kürtlerin 'Öcalan'a özgürlük' kampanyasına katılarak imza vermesi gerektiğini söyledi.

Her mahalleye ulaşamadıklarını ancak her mahalleye ulaşacak ilçe görevlilerinin olduğunu, bu görevlilerin her hafta yaptıkları çalışmalarla ilgili kendilerine bilgileri aktardığını söyleyen Bekir Kaya, sadece bu bilgiler eşliğinde hareket etmediklerini, bizzat bu çalışmaları yerinde görmek istedikleri için mahalle ziyaretlerine başladıklarını söyledi.  Kaya, halkın önerileri ve görüşleri doğrultusunda planlama yaptıklarını belirtti.

Daha sonra konuşan Eş Başkan Çoban ise, eksiklikleri görmek ve tamamlamak amacıyla mahalleleri ziyaret ettiklerini söyledi. Belediye bütçesine göre bir hizmet anlayışı gerçekleştireceklerini, her sorunun çözülebileceğini, her şeyin yoluna girebileceğini, bunların hepsi için birlikte olmak ve birlikte hareket etmenin öncelikli olduğunu ifade eden Çoban, "Birbirimize sıkı bir şekilde bağlanmalı, birbirimizi anlamalı ve birlik olmalıyız. Bu birlikteliği kurduktan sonra tüm sorunlarımızın çözüm iradesi gelişir. Her zaman kendimizle gurur duyup, birbirimize güvenmeli ve başarmalıyız" diye konuştu

Kobani'de yaşanan son duruma değinen Çoban, "Tüm dünya eli kanlı bir örgütle başa çıkılabileceğini Kürtlerden öğrendi. Halkımızın emeği zaferle taçlandırıldı. Bu emeğin sahibi sizlersiniz. Dünya bugün bizim yarattığımız çizgiden söz ediyorsa, bu sizlerin ve çocuklarınızın emeği sayesindedir" dedi. HDP'nin yüzde 10 barajını mutlaka aşacağını ve büyük bir zafer elde edeceğini söyleyen Çoban, "Yüzde 10 barajı dedikleri şey, bizim zihnimizdeki barajdır. Biz dayanışma içerisinde olursak, bizim için böyle bir baraj olmayacaktır. Halkımız bunu başaracaktır" dedi. Konuşmaların ardından Çoban, mahallede bulanan kadınlarla bir araya gelerek, sohbet etti. Çoban ve Kaya, ziyaret programlarının ardından Kobani'de yaşamını yitiren Semra Yaşar  (Rojen Bêritan) için kurulan taziyeyi ziyaret etti. Çoban ve Kaya önceki hafta babası vefat eden Anadolu Ajansı Muhabiri Necat Hasar'a taziye ziyaretinde bulundu.  

Bakmadan Geçme