• Haberler
  • Güncel
  • Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer'den, Edremit Belediyesi'ne ziyaret 

Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer'den, Edremit Belediyesi'ne ziyaret 

Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, Edremit Belediye Başkanı Rabia Başak Koç ve yardımcısı Cemil Komi'yi makamında ziyaret etti. 

Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, Van’daki temasları kapsamında Edremit Belediyesini ziyaret etti. Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Ayyıldız, Belediye Meclis Üyeleri, Van Dernekler Federasyonu Başkanı Fatih Yağız ile Esenyurtlu iş insanları da ziyarete eşlik etti. Belediye binasında Başkan  Rabia Başak Koç ve yardımcısı Cemil Komi ile belediye meclis üyeleri ve personeli tarafından karşılanan Özer, Edremit’tin turistik ve doğal önemine dikkat çekti.  

Özer: Edremit, gelişmeye müsait güzel bir yer 

Edremit’in kent için bir nimet olduğunu söyleyen Özer, “Edremit ilçemiz, Van’ın soluk borusu görevinde. Turistik, gelişmeye müsait çok güzel bir yer. Bağ ve bahçeleri ile meşhur bir yer. Ama maalesef bu bağ bahçeler her defasında betona kurban ediliyor. Ayrıca Şamran Suyu da son derece önemli. Bu anlamda sizleri şanslı başkan olarak görüyorum. Bizler de bundan sonra geldiğimizde sık sık size uğrayacağız. Size başarılar diliyorum ve bu konuda çok güzel işler yapacağınıza da inanıyorum” sözlerini kullandı. 

Koç: Güzel Edremit’i daha çok güzelleştirmek için elimizden geleni yapacağız 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Koç, “Van’ın yabancısı değilsiniz. Bizleri ziyaret ederek mutluluk verdiniz. Edremit, yeşili ve maviyi buluşturan güzel bir yer. Bizler de daha çok güzelleştirmek için halkımızla beraber elimizden geleni yapacağız. ‘” diye konuştu. 

Komi: Hepimizin Edremit’e bir borcu var 

Daha sonra konuşan Komi ise şunları söyledi; “Van’a gelen bir insan Edremit’ten giriş yapıyor. Bu anlamda Edremit’in farklı bir yeri var. Hem sürdürülebilirliği hem de kozmopolit kimliğinden dolayı hepimizin Edremit’e bir borcu var. Yerel yönetim sadece alt yapı veya üst yapı yapmak değil. Bu açıdan bizim de farklı projelerimiz olacak. Sadece Edremit Belediyesi olarak bu zorlu sürecin üstesinden gelir miyiz bilemiyoruz çünkü seçimlerden sonra bir enkaz devraldık.Bu anlamda dayanışma oldukça önemli.” 
Özer, yapılan konuşmaların ardından Koç ve Komi’ye çini tabak hediye etti. Ziyaret, belediye bahçesinde çekilen hatıra fotoğraflarıyla son buldu. 

Bakmadan Geçme