• Haberler
  • Güncel
  • Esenyurt Belediye Başkanı Özer'den gazetemize kutlama mesajı

Esenyurt Belediye Başkanı Özer'den gazetemize kutlama mesajı

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, Van'ın köklü gazetesi Vansesi Gazetesi'nin 87. yılını kutladı. Özer, özgür basının toplumsal hayatımızın olmazsa olmazlarından biri olduğunu vurgulayarak, yerel basının önemine dikkat çekti.

Özer, yaptığı açıklamada, "Vansesi gazetesi 87 yaşında! Özgür basın; halkın sesi olması, kamuoyu oluşmasını sağlaması ve demokrasimizin gelişimine katkı sağlaması açısından toplumsal hayatımızın olmazsa olmazlarından biridir. Basın hayatının emekçisi ise yerel basındır" ifadelerini kullandı.

87 yıldır Van halkının sesi olan Vansesi Gazetesi'nin başarısını kutlayan Özer, gazetenin daha nice yıllar Van halkının sesini duyurması temennisinde bulundu. Gazetenin kurucusu Merhum Remzi Perihan'a Allah'tan rahmet dilerken, imtiyaz sahibi Erdal Perihan başta olmak üzere tüm çalışanlarını tebrik etti.

Vansesi Gazetesi, 1937 yılında Perihan ve Kitapçı ailesi tarafından kurularak o tarihten bu yana Van halkının nabzını tutan bir kurum olarak faaliyetlerini sürdürüyor. Ülkenin en eski gazetelerinden biri olan Vansesi, geçmişte ve günümüzde Van'ın siyasi, ekonomik ve kültürel gelişiminde önemli rol oynuyor.

Gazetecilik mesleğinin zorluklarına rağmen 87 yıldır yayın hayatını sürdüren Vansesi, Van halkının güvenini ve desteğini kazanmayı başardı. Başkan Özer, Vansesi Gazetesi'nin bu başarısını, "Nice yaşlara Vansesi" sözleriyle kutladı.

Vansesi Gazetesi'nin 87. yaş dönümünün, bölgenin basın hayatına olan katkısını ve önemini bir kez daha gözler önüne serdiği söylenebilir. Yerel basının, toplumsal hayatın ayrılmaz bir parçası olduğu ve demokrasinin gelişimi için hayati rol oynadığı vurgulanmış oldu.

“NİCE YAŞLARA VANSESİ”

Başkan Özer açıklamasında, “Vansesi gazetesi 87 yaşında! Özgür basın; halkın sesi olması, kamuoyu oluşmasını sağlaması ve demokrasimizin gelişimine katkı sağlaması açısından toplumsal hayatımızın olmazsa olmazlarından biridir. Basın hayatının emekçisi ise yerel basındır.  Her türlü zorluğa rağmen 87 yıldır basın hayatımızın bir parçası olan Vansesi gazetesinin bu başarısını kutluyor, daha nice yıllar Van halkının sesi olmasını diliyorum.  Gazetenin kurucusu Merhum Remzi Perihan'a Allah'tan rahmet dilerken, imtiyaz sahibi Erdal Perihan başta olmak üzere tüm çalışanlarını tebrik ediyorum. Nice yaşlara Vansesi” ifadelerine yer verdi.  

Bakmadan Geçme