• Haberler
  • Güncel
  • Eski belediye iş merkezi'nin yıkım işlemi tamamlanmak üzere

Eski belediye iş merkezi'nin yıkım işlemi tamamlanmak üzere

2011 yılında yaşanan Van depreminin ardından ağır hasar alan Eski Belediye İş Merkezi'nin yarım kalan yıkım çalışmalarında sone gelindi. Binanın enkazı iş makineleriyle kaldırılıyor.

2011 yılında yaşanan Van depreminde ağır hasar gören Büyükşehir Belediyesi'ne ait Eski Belediye İş Merkezi'nin yıkım çalışmaları geçtiğimiz günlerde yeniden başlamıştı.

Yarım kalan Eski Belediye İş Merkezi’nin vatandaşlar arasında huzursuzluk yarattığını, derhal yıktırılması gerektiğini "Riskli binalar tehlike saçıyor" başlığıyla gündeme taşıyan Vansesi Gazetesi'nin haberinden sonra harekete geçen ekipler yarım kalan yıkımı tamamlayarak yerdeki molozları kaldırıyor.

“Hasarlı binaların yıkımı devam etmeli”

Gazetemize teşekkür eden vatandaşlar ve çevre esnafları “23 Ekim ve 9 Kasım 2011 yılında yaşamış olduğumuz depremlerin ardından Eski Belediye İş Merkezi’nin de aralarında bulunduğu birçok binada ağır hasar meydana gelmişti. Maalesef aradan 11 yıl geçtikten sonra Eski Belediye İş Merkezi’nde geçtiğimiz yıl yıkım çalışmaları başlamış ancak firma bir süre sonra yıkım çalışmalarını yarıda bırakmıştı. Binanın yıkım çalışmalarının tamamlanması gerektiğini tüm platformlarda dile getirdik ancak talebimiz gazetenizin gündeme taşımasından sonra karşılık buldu. Eski Belediye İş Merkezi’nin bulunduğu yerde gönül rahatlığıyla hareket edemiyor, geçemiyorduk. Bina her an yıkılacakmış gibi duruyordu. İnsanlar arasında korkuya neden oluyordu. Van'ımızın da imajını zedeliyordu. Çünkü yerli ve yabancı turistler binayı gördüklerinde huzursuz oluyorlardı. Tinercilerin mekanı haline gelen binanın yaktırılması içimize su serpti. Bundan böyle gönül rahatlığıyla işimize gidip geleceğiz. Gözümüz arkada kalmayacak. İlimizde hasarlı binalar tespit edilip bir an evvel yıktırılmalı. Çünkü Allah korusun deprem bölgesinde yaşıyoruz. Herhangi bir faciaya mahal vermeden yetkililerin ivedilikle hasarlı binaları yıktırması gerektiğini düşünüyoruz. Kurulduğu günden bu yana Van’ımızın sesi olan, sorunların çözüm adresi Vansesi Gazetemize çok teşekkür ederiz” dediler. EVREN DOĞRUER

Bakmadan Geçme