• Haberler
  • Güncel
  • Eski belediye iş merkezinin yeri otoparka dönüştürülsün

Eski belediye iş merkezinin yeri otoparka dönüştürülsün

Gazetemizin gündeme taşımasıyla yarım kalan yıkımın gerçekleştirildiği Eski Belediye İş Merkezinin yerinin otoparka dönüştürülmesini isteyen vatandaşlar, 'Yıkım çalışmaları tamamlanan eski belediye iş merkezi yerinin gerekli düzenlemeler yapılarak otoparka dönüştürülmesini istiyoruz' dediler.

2011 yılında yaşanan Van depreminin ardından ağır hasar alan Eski Belediye İş Merkezi'nin yarım kalan yıkım çalışmaları tamamlandı. Vatandaşlar geçici de olsa eski belediye iş merkezinin yerine şuan araçlarını park ediyorlar.

Gazetemizin gündeme taşımasından sonra yıkımın tamamlanmasının sevindirici olduğunu söyleyen vatandaşlar, söz konusu yerin inşaat başlayıncaya kadar otopark olarak kullanılması Cumhuriyet Caddesi civarında park sorununa bir nebze olsun rahatlık sağlayacaktır.

 "VAN'IMIZDA CİDDİ ANLAMDA PARK SORUNU VAR"

Van'da ciddi anlamda otopark sorunu olduğunu söyleyen vatandaşlar, "2011 Van depreminde ağır hasar gören ve aradan 12 yıl geçtikten sonra yıktırılan eski belediye iş merkezi arsanın gerekli düzenlemeler yapıldıktan sonra otoparka dönüştürülmesini istiyoruz. Çünkü otopark sorunu yaşayan sürücüler cadde ve sokaklara araçlarını gelişigüzel park ediyorlar. Bu nedenle gün boyu maddi hasarlı trafik kazası, tartışma, polemikler yaşanıyor. Trafik karmaşasının yanı sıra kentin estetik görüntüsünü bozuyor, insanlar, esnaflar rahat alışveriş yapamıyor. Böyle olunca vatandaşlar da, esnaflar da mağdur oluyor. Van'ımızda ciddi anlamda park sorunu var. Araçlarımızı park edecek yer bulamıyoruz. Yıllardır yaşamış olduğumuz sorunu yetkililer bir türlü çözemedi. En azından kamuya ait hasarlı binaların yıkımı gerçekleştirildikten sonra yerleri otopark olarak değerlendirilebilir. Biz vatandaşlar olarak yetkililere sesleniyoruz. Eski belediye iş merkezinin yeri otopark olarak değerlendirilebilinir. Bu bir nebze olsun kaldırım kenarlarına park eden araç sayısında düşüşe yol açar. Umarız sesimize kulak verilir" diye konuştular.BURHAN ERGİN

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme