ESKİ VAN ŞEHRİ GÖRÜCÜYE ÇIKIYOR

DAP İdaresi Başkanlığı'nın desteklediği 'Eski Van Şehri Müzekent Projesi' lansman tanıtım toplantısı bugün saat 13:30'da Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) Toplantı Salonu'nda yapılacak. Daha sonra Eski Van Şehri gezilecek.

Vansesi Haber Merkezi

1918 Rus ve Ermeni işgali sırasında yakılarak yıkılan, daha sonra ilgisizlik ve tahribatlar dolayısıyla toprak altında kalıntıları kalan Eski Van Şehri’nde, Doç. Dr. Erkan Konyar’ın başkanlığında 46 kişilik bir ekiple kazı çalışmaları devam ediyor.

DAP İdaresi tarafından desteklenen Eski Van Şehri Müzekent Projesi” lansman toplantısı, bugün saat 13:30’da Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) Toplantı Salonu’nda yapılacak. DAP İdaresi Başkan Yardımcısı Volkan Güler, DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray ve kurum temsilcilerinin katılacağı toplantıda Doç. Dr. Erkan Konyar tarafından “Proje Sunumu” gerçekleştirilecek. Tamamlanmasıyla, Eski Van Şehri yaşanılabilir mekanlar oluşturulmasına yönelik tasarım çalışması ile bölge turizmine kazandırılarak sektörden aldığı pay daha da artırılmış projenin lansman toplantısının ardından, saat 14:00’de ise proje ekibi ve paydaşlar ile birlikte Eski Van Şehri’nin bulunduğu alanda saha ziyareti gerçekleştirilecek.

Bakmadan Geçme