Esnafımızla iç içe olmayı sürdüreceğiz

HÜDA PAR Tuşba ilçe teşkilatı her hafta gerçekleştirdiği esnaf ziyaretleri kapsamında bu hafta oto sanayi esnaflarını ziyaret etti.

Vansesi Haber Merkezi

 

Esnaf, HÜDA PAR'ın ziyaretleri sırasında, kendilerinin sorun ve taleplerini dinleyerek çözüm arayışına girmelerinden memnun kaldıklarını belirterek, yapılan ziyaretlerin devamlı olması talebinde bulundu. HÜDA PAR kadroları dışında esnafın sorun ve sıkıntılarını dile getiren kimsenin olmadığını belirten oto sanayi esnafı, yaşadığı sorun ve sıkıntılarını HÜDA PAR Tuşba teşkilatına ileterek çözüm noktasında kendilerine yardımcı olmalarını talep etti.

 

Ziyaret sonrasında açıklamada bulunan HÜDA PAR Van İl Başkan Yardımcısı Faruk Tasan, "HÜDA PAR olarak her hafta düzenli bir şekilde esnaflara yönelik yapmış olduğumuz ziyaretlerde, esnafın sıkıntısı olarak gördüğümüz, genel veya özel aksaklık teşkil eden sorunları gerekli mercilerle görüşerek çözüme kavuşturma arayışında olduğumuzu belirttik.  HÜDA PAR olarak bölge esnafına ve yerel üretime önem veriyoruz ki zaten bölgeyi kalkındıran yine bölgenin esnafı ve yerel üretimdir" dedi.

 

Bölge esnafının birçok sorun ve sıkıntıyı göğüslediğini aktaran Tasan, "Seçimden seçime görünen bir siyasi anlayışı yıktık. Esnafın ve halkın sorunlarına çözüm üreten, dertleriyle hemhal olan bir kadroyu yanında gören esnafımız yarınları için umutludur. Her hafta değişik sorun, sıkıntı ve taleplerle karşılaşıyoruz. Bölge esnafının en çok dert yandıkları sorunların başında işsizlik sorunu geliyor. Bu konuyu her zaman dile getirdik, sorun çözülene kadar dile getirmeye devam edeceğiz. Bu sorunu bitirecek alternatif çözümler oluşturulmalı. Esnafın dile getirdiği ayrı bir sorun ise, Kamu kurum ve kuruluşları tarafından ödenmesi gereken ödeneklerin geç ödenmesi sorunudur. Bu sorun esnafı sıkıntıya sokuyor. Bütün sıkıntılara rağmen bölgede isdihdamın oluşmasına ve bölgenin gelişimine katkı sağlayan esnafımıza, devlet tarafından imkânlar oluşturulmalıdır" ifadelerini kullandı.

 

Çöplerin zamanında toplanmadığını dile getiren Tasan, " Her hafta esnaf ziyaretlerinde bu manzarayı esefle izliyoruz. Çöplerin zamanında toplanmaması, sanayimize yakışmayan bir görüntü oluşturuyor. Bu durumdan, hem esnaf hem de müşteri rahatsız. Belediye, biran önce bu soruna el atmalı ve sanayimize yakışamayan bu manzaraya son vermelidir" dedi.

Bakmadan Geçme