Ev kurmak, evlenmek hayal oldu

Son zamanlarda artan fiyatlardan dolayı yeni evlenecek gençler kara kara düşünüyor. Evlenmeyi düşünen çiftler hükümete seslenerek fiyatları indirecek adımların atmasını istedi.

Yalçın Arpa

Düğün mevsimine girilirken, evlenmeyi planlayan gençler kara kara düşünüyor. Enflasyonun yükselmesi ve artan pahalılık, evlenmeyi düşünen çiftlerin belini büküyor. Mobilya, beyaz eşya, düğün masrafları, kiralık ev gibi giderlerle normal bir düğün 750 bin lirayı aşıyor.

Evlenme hazırlıkları yapan çiftler gazetemize yaptığı açıklamada, “Düğün sezonu başladı bu şartlar altında bugünlerde evlenmek hayal oldu. Özellikle 2020 yılından sonra ülkemizde bütün kalemlerde inanılmaz artışlar oldu. İnsanlar şuan zar zor evine ekmek götürüyorken biz artan fiyatlardan dolayı nasıl evleneceğimizi kara kara düşünüyoruz. Altın fiyatları, ev eşyası fiyatları her gün artıyor. Hükümet evlenmeyi düşünen gençler için fiyatları indirecek somut adımlar atmalı” dediler.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada yeni evlenecek çiftlere 150 bin lira faizsiz kredi verileceğini belirtirken, mobilya ve beyaz eşya satışı yapan esnaflar, enflasyon ortamında artan fiyat ve düşen alım gücüne çözüm için kredi kartı taksit oranlarının artmasını istiyor.

 

Bakmadan Geçme