Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! yeni düzenleme yolda

Haziran ayında açıklanan asgari ücret zammının ardından bazı site yöneticileri, aidatları fahiş şekilde artırmaya başladı. Bakanlık bu konuyla ilgili harekete geçti. Artık fahiş zam yapan yöneticilere dava açılabilecek ve görevden alınabilecek. Ayrıca aidatlara enflasyon haricinde zam yapılamayacak.

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! yeni düzenleme yolda
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Asgari ücretin yüzde 34 zam alarak 11 bin 402 lira seviyesine ulaştı. Asgari ücrete gelen zamdan sonra apartman ve site aidatlarına zam yapılmasıyla ilgili tartışmalar başladı.

Sabah gazetesinden Metin Can'ın haberine göre, bazı site yöneticileri asgari ücrete yapılan zamın üzerine çıkarak aidatları yüzde 70'e varan oranlarda artırdı. Bazı lüks sitelerde ise kira ve aidat miktarları neredeyse eşit hale geldi. Bakanlık ise bu konuyla ilgili adımlar attı.

Site aidatlarıyla ilgili hazırlanan proje kapsamında, tüm site yönetimlerinin profesyonel şirketler tarafından yönetilmesi önerildi. Ayrıca apartman yöneticileri sınavlardan geçecek. Enflasyon haricinde aidatlara zam yapılamayacak.

İki yıldan fazla süreyle yöneticilik yapmak artık mümkün olmayacak. Mevcut yöneticilere sertifikasyon zorunluluğu getirilecek. Bakanlık, asgari ücretten sonra aidatlara zam yapan yöneticilerin kendilerine şikâyet edilmesini istedi.

Enflasyon oranlarının üzerinde zam yapan yöneticilere dava açılabilecek ve görevden alınabilecek.

Bakmadan Geçme