• Haberler
  • Ekonomi
  • Ev ve araba satacaklar dikkat: Bu hatayı yapan tam 100 bin lira ceza alacak!

Ev ve araba satacaklar dikkat: Bu hatayı yapan tam 100 bin lira ceza alacak!

Son yıllarda internette verilen ev ve araba ilanları hakkında devletten soruşturmalar ve incelemeler gelmeye devam ediyor. Son dönemde 54 kişiye konutlarını piyasa değerinden daha fazla rakama satmaya çalıştığı için 100 bin TL ceza verildiği açıklandı.

Ev ve araba satacaklar dikkat: Bu hatayı yapan tam 100 bin lira ceza alacak!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Son yıllarda internet üzerinde yayımlanan ev ve araba ilanlarına yönelik devletten gelen soruşturma ve incelemeler devam ediyor.

Son dönemde ise 54 kişi, konutlarını piyasa değerinden daha yüksek fiyata satmaya çalıştıkları gerekçesiyle 100 bin TL ceza ile karşı karşıya kaldı.

BAKANLIK  İLKİN 545 KİŞİ BELİRLEDİ
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre; emlak piyasasında fahiş fiyata sebebiyet veren ilanlar ve yanıltıcı reklamlar incelendi. 1 Eylül'den bu yana verilen satılık emlak ilanlarında, ilanın yayımda olduğu dönemde ilan fiyatında yüzde 100 ve üzeri artış yaparak piyasayı ve serbest rekabeti bozan ve tüketicileri mağdur eden 545 kişi belirlendi.

ONLARA TAM 100'ER BİN TL CEZA KESİLDİ
Söz konusu kişilere, 'Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik'in 'taşınmaz ticaretiyle iştigal edenler haksız ve hukuka aykırı davranış ve ticari faaliyetlerde bulunamaz' şeklindeki 14'üncü maddesi gereğince 100 biner TL, toplam 54 milyon 500 bin TL para cezası verildi.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme