Evlenmek evlenebilmek

Hasan Baba yanında oğlu Fatih'le gelmiş Evlilik Dağı'nın karşısına. Nasipse oğlunu evlendirecek. Bütün gücüyle 'Açıl kapı açıııll' diye sesleniyor ve bütün dikkatiyle karşıdan bir tepki bekliyor.

Hasan Baba yanında oğlu Fatih'le gelmiş Evlilik Dağı'nın karşısına. Nasipse oğlunu evlendirecek. Bütün gücüyle "Açıl kapı açıııll" diye sesleniyor ve bütün dikkatiyle karşıdan bir tepki bekliyor.

 

Karşılarındaki yekpare taştan oluşan kocaman evlilik dağı, hafiften sallanıyor ve sol ucunda iki küçük oyuk açılıyor. Açılıyor açılmasına ama hiç biri içine girilebilecek kadar geniş değil.

 

Baba oğul,  bir süre dikkatle bakıyorlar oyuklara. Bakıyorlar ve üzgün halde geri dönüp kalabalığa karışıyorlar.

 

Naciye Teyze geliyor orta yere. O da kızı Afife'nin elinden tutmuş. Hasan Baba gibi bütün gücüyle, kayayı ikna etmeye çalışarak "açıllll kapı açıllll" diye bağırıyor.

 

Dağ hafifçe sallanıyor ama hepsi o oluyor. Açılan bir şey yok. Onlar da geri çekiliyorlar.

 

Petrolcü Naim Bey çıkıyor ortaya tombul oğluyla birlikte. Çok da bağırmadan "açıl kapı açılll" der demez kocaman kaya sarsılıyor ve kayanın sağ tarafında bir oyuk açılıp gittikçe büyüyor ve devasa bir genişliğe ulaşıyor. Ardından da yine sağ tarafta bir kısmının içinde gelin adayları olan irili ufaklı başka kapılar açılıyor.

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Bakmadan Geçme