Fark Yaratmak

1937'den bugüne Van'da yaşayanların ortak sesi olan Vansesi Gazetesi  ilkeli, sorumlu, güncel  gazetecilik anlayışı  ile  Van'ın gündemine damga vurmaya, fark yaratmaya ve  esin kaynağı olmaya devam ediyor.
Türkiye Spor  Yazarları Derneği  tarafından haber  dalında Türkiye  birincilik ödülüne  layık  görülen Vansesi,  2 Nisan Kurtuluş kutlamaları kapsamında Özalp  Yatlı  Bölge İlkokulu tarafından  Van'da düzenlenen, gazetemizin  katkı sunduğu "  Dünden Bugüne Van"   sergide adından söz ettirdi. Sergiyi  binlerce  insan heyecanla  gezdi.
Sergiyi gezenler arasında yer alan Vali Münir Karaloğlu, Vansesi  gazetesinin  köklü  geçmişinden bugüne yansıyan  nüshalarda yer alan  o  günün haberlerini  ilgi ve beğeniyle inceledi.
Sergide yer alan, 63 yıl öncesine ait orijinal Vansesi'nin bazı sayıları çok büyük ilgi gördü.   Van'ın temel taşlarından, her sayısı tarihi vesika niteliği taşıyan Vansesi Gazetesi'nin 63 yıl önceki sayılarını okuyan vatandaşlarımızdan teşekkür,  takdir ve övgü aldık.
63  yıl önceki Vansesi gazetemizin birici sayfasında yer alan " Van Atatürk Lisesi, Kız Meslek Lisesi, Hükümet Konağı Ve Devlet Hastanesi inşaatlarının ikmal edileceği"  ile ilgili haberi okuyan dostumuz gazetemize gelerek duygularını aktardı. Ve şunları söyledi: " Vansesi Gazetesinde 63 yıl öncesine ait okuduğum habere şaşırdım,  hüzünlendim, hem de helal olsun dedim.  Çünkü o günün zor koşullarında temeli atılan Hükümet Konağı, Atatürk Lisesi, Kız Meslek Lisesi Devlet Hastanesi 63 yıl sonra yok. Vansesi'ni de o yokluk ve  sıkıntılı dönemde dünü bugüne bağlamış. Habercilik çabasından dolayı Vansesi'ni kutladım." dedi.
Van'ın ilk gazetesi,  76 yıllık sesi,  Vansesi Gazetesi hafta içinde İzmir'den Van'a yoğun bir ziyaretçi trafiği yaşadı. Değerli konuklarımızla Van'ın geleceği, kalkınması,  gelişmesi, çözüm süreci üzerine karşılıklı görüş alışveriş imkanı bulduk.
Ödül, sergi sonrası okurlarımızdan gelen güzel yansımalar Vansesi  ailesi olarak bizleri  mutlu etmektedir.  İlginizden dolayı sizlere teşekkür ediyoruz. Vansesi'nin gerçek sahibi siz okurlarımız ve Van halıkdır. Bu düşünceyle gazetecilik yapan Vansesi Mart ayını  TSYD ödülüyle geride bırakırken, Nisan ayına güzel heyecanla girdi.  
Eleştiriye,  öneriye, yeniliğe daima açık olan Vansesi sizin sesiniz olmaya,  yalnızca doğruları yazmaya devam edecektir.
Seçim sürecine girdiğimiz, kulislerin arttığı,  fısıltı gazetesinin tiraj yaptığı bu dönemde Vansesi okurlarına her zaman olduğu gibi manüplasyon kokmayan, bilgi kirliliği yaratmayan, kamuoyunu yanıltmayan doğru ve tarafsız haberler aktaracak. 
Van'a hizmet, Van'a yatırım düşüncesi taşıyan herkesin sesi Vansesi sizlerin desteği,  güveni ile fark yaratmaya Van'ın sesini her yerde duyurmaya devam edecektir.

Fetullah Erbaş neden yok?
 
Çözüm sürecinde görev alacak akil ve akile isimler nihayet açıklandı. Hülya Avşar, Mehmet Barlas, Sezen Aksu, Taha Akyol listeye girmeyi kabul etmediler.  Türkücü Nihat Doğan listeye alınmadığı için tepki gösterdi. Büyük bir eksiklik  oldu!
Listede ilginç, bildik, isimler var. Birçoğunun soruna bakışını az çok biliyoruz.
Açıklanan isimlerin hangi kriterlere göre belirlendiği pek bilinmiyor. İsimler üzerinde görüşler, tartışmalar ise  devam ediyor. Seçilenlerin sorumluluğu ağır,  işleri çok zor.
Geçen hafta resmi olmayan listelerde  eski Van  Belediye Başkanı ve  Van Milletvekili  Fetullah Erbaş'ın ismi de  geçiyordu. Ancak açıklanan listede Erbaş'a yer verilmedi. Milli Görüş geleneğinden gelen ve bu camiada ağırlığı olan Fetullah Erbaş, 1996 yılında dönemin İHD Genel Başkanı Akın Birdal ile birlikte Kuzey Irak'taki PKK kampına giderek 6 askerleri teslim alan ekipte yer almış, dikkatleri çekmişti. 
Meral Mansur'un bulunduğu, Fetullah Erbaş'ın bulunmadığı liste ortaya çıktı. Van'ın siyasi ağırlığı açısından Erbaş'ın bulunması doğru ve yararlı olurdu.
 

Bakmadan Geçme