Faruk Alpaslan Ak Parti Aday Adaylığını Açıkladı

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkan Yardımcısı Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı (ESOB), TESK Eğitim Birimi Yönetim Kurulu üyesi Faruk Alpaslan AK Parti'den milletvekili aday adayı olmak için görevlerinden istifa etti.

Rıdvan CAN

Faruk Alpaslan, AK Parti'den milletvekili aday adayı olmak için büyün görevlerinden istifa ettiğini açıkladı.

Van Esnaf ve Sanatkar Odalar Birliği’nde düzenlediği toplantıda basın açıklaması yapan Alpaslan, milletvekilliği aday adaylığı için TŞOF Başkan Yardımcılığı, Van Esnaf ve Sanatkar Odalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığı ve TESK Eğitim Birimi Yönetim Kurulu üyeliği görevlerinden istifa ettiğini bildirdi. Alpaslan’ın Esnaf Kefalet Kredi  Kooperatif  Üyeliği ise devam edecek.

ROL ÜSTLENMEK İSTİYORUM

İki dönem Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı, iki dönem Van Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanlığı, iki dönem Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu 2. Başkanlığı, iki dönem Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu Eğitim Birimi Yönetim Kurulu üyeliği görevlerimle halkımıza hizmet etmenin onurunu yaşadığını ifade eden Alpaslan  “Bugüne kadar üstlendiğim görevlerimden edindiğim bilgi, deneyim ve tecrübelerimle hizmetin en güzeline layık olan çok değerli Van halkımıza ve şehrimize hak ettiği şekilde hizmet etmek, sorunların çözümünde aktif ve etkin bir rol üstlenmek istiyorum” dedi.  Alpaslan, kimsenin ötekileştirilmediği, herkesin birinci sınıf vatandaş olarak muamele görmeye başladığı bu sürecin, sivil bir anayasa güvencesinde toplumsal sözleşme ile teminat altına alınmasını çok önemsiyorum diye konuştu.

YOLA ÇIKIYORUM

Duygusal olduğu gözlenen Faruk Alpaslan “Atılan adımların sürdürülmesi, çocukların ve gençlerin geleceğinin garanti altına alınması, gençlere daha iyi yaşam sunulması ve ileri demokrasinin ülkeye yerleşmesi için 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan Milletvekili Genel Seçimlerinde milletvekili adayı olabilmek için yola çıkıyorum” dedi.

AK PARTİ’Yİ TERCİH ETTİM

AK Parti’den neden aday adayı olduğunu başlıklar halinde açıklayan Alpaslan şunları belirtti:  “2001 krizi ile ekonomisi dibe vuran Türkiye’yi dünyanın 16 Ekonomisi haline getirdiği için, Kürtçe konuşmanın veya müzik dinlemenin dahi yasak olduğu dönemi kapattığı için, Kürtçenin okullarda ders olarak okutulmasını sağladığı için, 24 saat Kürtçe yayın yapan TRT Kürdi kanalını yayına alldığı için,   Üniversitelerde Kürtçe bölümler açarak Kürtçe dil bilimcilerin ve akademisyenlerin yetiştirilmesini sağladığı için,  Kürt âlimlerinin kitaplarını Kürtçe ve Türkçe bastırarak Türkiye kültürü içinde yer almasını sağladığı için, Baskıcı sistemin geçmişte yaptığı katliamlar ve hatalar için özür dilediği için, Baskı inkâr ve asimilasyonu sona erdirdiği için, Kürtçe propagandanın önündeki engellerin kaldırdığı için, Çocuklarımıza istediğimiz ismi koyabilme özgürlüğünü sağladığı için,  Köy ve şehirlerimize Kürtçe isimlerinin iade edilmesinin yolunu açtığı için, Akan ve gözyaşını çözüm süreci ile sona erdirilmesini sağlayarak gençlerin cenazelerinin gelmemesini sağladığı için, ülkemize kazandırdığı bireysel hak ve özgürlükler ile demokratik ortam sağladığı için Ak Parti’yi tercih ettim”  dedi.

BİRBİRİMİZLE HELÂLAŞIYORUZ

Alpaslan, AK Parti iktidarları ile atılan demokratikleşme adımlarının sürdürülebilmesi,  toplumun sürece sahip çıkmamasına bağlı olduğunu dile getirerek, “Çözüm sürecinin başarıya ulaşmasını doğu halkı kadar da batı halkı da istiyor. Biz de aynı Allah’a, Aynı Peygambere, Aynı Kitaba inanan insanlar olarak birbirimizle helâlaşıyoruz. İşte bu noktada halkını, insanını ve 77 milyon kardeşini seven, ailesinde acıyı yaşamış özbe öz bir Kürt olarak Çözüm sürecine sahip çıkmak, Van’ın yükselen Türkiye’nin yükselen değeri olmasını sağlamak için çalışmak üzere AK Parti’den aday adayı olmanın onurunu yaşıyorum. Bugüne kadar üstlendiğim görevlerimde çalıştığımız arkadaşlarımı ve hizmet ettiğimiz halkımızı görevlerim gereği istemeyerek de olsa kırmış olabilirim. Bu vesile ile camiamızdan ve halkımızdan özür diliyor, haklarını helal etmelerini istiyorum” dedi.

Bakmadan Geçme