• Haberler
  • Ekonomi
  • Faturaları tek hareketle yarı yarıya düşürün: Bu yöntemi bilen kişi sayısı çok az!

Faturaları tek hareketle yarı yarıya düşürün: Bu yöntemi bilen kişi sayısı çok az!

Ocak ayının yaklaşmasıyla birlikte bazı şehirlerde doğalgaz ve kömürler şimdiden kullanılmaya başlandı. Uzmanlar ise yaptığı açıklamayla birlikte doğalgaz kullanan vatandaşların yapacakları küçük bir yöntem ile doğalgaz faturalarını yarıya düşürülmesinin mümkün olduğunu aktardı. İşte o yöntem.

Faturaları tek hareketle yarı yarıya düşürün: Bu yöntemi bilen kişi sayısı çok az!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ocak ayının yaklaşması ve hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte bazı bölgelerde doğalgaz ve kömür gibi ısınma kaynakları erken kullanılmaya başlandı.

Isınma maliyetlerinin arttığı bu dönemde uzmanlar, doğalgaz kullanan vatandaşlara yönelik önemli bir yöntem paylaştı.

Yapılacak küçük bir değişiklikle doğalgaz faturalarının yarıya düşürülmesinin mümkün olduğu belirtildi.

YAZ-KIŞ AYARI NASIL YAPILIR VE NASIL ANLAŞILIR? 
Öncelikle her pencerede olan kilit mekanizmasının yerini bulun. Ardından tornavida veya altıgen bir anahtarla mekanizmayı 90 derece olacak şekilde döndürün. Kilit mekanizmasında bulunan cıvatanın üzerinde çentik vardır. Bu çentik eğer sola doğru yani evin içine dönük ise kış modundadır.

Yani içeriye hava akışı engellenir, içerideki sıcak hava tutularak enerji tasarrufu sağlanır. Pencereyi kapatarak içeriye hava girip girmediğini kontrol edebilirsiniz. Eğer bu çentik sağa doğru yani dışarıya doğru dönükse yaz ayarında demektir.

Yaz modunda olan pencerelerde conta sıkışması olmadığı için dışarıdaki hava direkt içeri girer. Eğer kışın yaz ayarını kış ayarına çevirmezseniz içeriye soğuk hava girer. Bu nedenle eviniz zor ısınır ve haliyle doğal gaz faturanız bir hayli yüksek gelir.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme