FATURASI HEKİMLERE KESİLMEKTEDİR

Van-Hakkari Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Çetin Kotan, "Van milletvekillerinden Özdal Üçer'in bir meslektaşımızı darp etmesi, meslektaşlarımızın çalışma motivasyonlarının kaybolmasına ve görev sürelerinin bitmesinin ardından Van'dan ayrılmak istemelerine neden olmaktadır" dedi.
Van-Hakkari Tabip Odası'nın yeni yönetim kurulu, görevi devralır almaz düzenledikleri toplantıda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Genel Sekreter Ayfer Horasan'ın yanı sıra üyeler Cem Taylan Erdem ve Salih Ürper ile birlikte Odalar İş Merkezi'nde bulunan Van-Hakkari Tabip Odası'nda düzenledikleri toplantıda yapacakları çalışmaları hakkında bilgi veren Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Çetin Kotan, ilk icraatlarının hasta yakınlarından şiddet gören bir meslektaşlarını ziyaret etmek olduğunu kaydetti. İnsan sağlığı ve hekim haklarının ihlali ile ilgili her konuda sık sık basın mensupları ile bir araya geleceklerini söyleyen Prof. Dr. Kotan, ilk hedeflerinin kendilerinden önceki yönetimin belli bir noktaya çıkardığı çıtayı bulunduğu yerde tutmak olduğunu kaydetti. Kendilerinden önceki yönetime yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür de eden Prof. Dr. Kotan, "Hekimler meslek hayatlarının en zor dönemini yaşamaktadır. 'Sağlıkta dönüşüm' adıyla son dönemde yürütülen sağlık politikaları hekimlere niteliksiz hizmet üretmeyi, şiddete maruz kalmayı, öldürülmeyi, iş güvencesiz çalışma koşullarını, daha çok çalışarak daha az kazanmayı dayatmakta; üstüne üstlük ortaya çıkan vahim tablonun faturası hekimlere kesilmektedir. Halkımız nezdinde hekimler suçlu ilan edilmektedir. Bizler bu tablonun figüranları olmayacağız. Halkımıza daha nitelikli sağlık hizmeti vermenin, şiddetten arındırılmış bir sağlık ortamı oluşturmanın, hekimlerin özlük haklarının güvence altına alınmasının yollarını arayacağız" ifadelerini kullandı.
Van'daki hekimlerin ülke genelinde yaşanan sorunlara ek olarak deprem sonrasında ortaya çıkan zor koşullarda sağlık hizmeti üretmekte olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Kotan, "Bu süreçte birçok kere gösterdikleri çaba nedeniyle yetkililer tarafından alkışlanan meslektaşlarımız halen afet dönemi koşullarında, sağlık hizmeti üretmeye yetecek asgari hayat standartlarından uzak biçimde çalışmaya zorlanmakta ancak iş bırakma eylemi yaparak çalışma koşullarında kısmen iyileşme yapılmasını sağlamaktadırlar. Aile hekimi olan meslektaşlarımız mevzuata aykırı biçimde görevlendirilmekte, hastanelerde çalışan meslektaşlarımız depremden sonra oluşan kadro yetersizliğinin giderilmemesi nedeniyle artan iş yükünün altında ezilmekte, üniversitede görev yapan meslektaşlarımızsa uygun çalışma koşulları hala oluşturulamayan bir binada hizmet üretmeye çalışmaktadırlar" şeklinde konuştu.
Tüm bunların yanı sıra hekime yönelik şiddet vakalarının gözle görülür biçimde her geçen gün arttığının altını çizen Prof. Dr. Çetin Kotan, "Özellikle Van milletvekillerinden Özdal Üçer'in medyaya da yansıyan olayında bir meslektaşımızı darp etmesi meslektaşlarımızı rencide etmekte, çalışma motivasyonlarının kaybolmasına ve görev sürelerinin bitmesinin ardından Van'dan ayrılmak istemelerine neden olmaktadır. Bizler bu durumun seyircisi olmayacağız, Van'da meslektaşlarımızın nitelikli sağlık hizmeti üretebilmesi için gerekli olan koşulların sağlanması için bütün yollara başvuracağız" açıklamasını yaptı.

Bakmadan Geçme