Flamingo Festivalini kaçırmayın

Van Valiliği, Van Büyükşehir Belediyesi ve İpekyolu Belediyesi tarafından bu yıl 7'incisi düzenlenen Erçek Flamingo Festivali 1 Ekim'de yapılacak.

Burhan Ergin

Van Valiliği, Van Büyükşehir Belediyesi ve İpekyolu Belediyesi tarafından bu yıl 7’incisi düzenlenecek olan 7. Erçek Flamingo Festivali 1 Ekim’de Erçek’te gerçekleştirilecek. Kent merkezine 30 kilometre uzaklıkta bulunan Erçek Gölü başta olmak üzere Van Gölü havzasındaki birçok bölgede yaşam alanı oluşturan flamingolar, ilk ve sonbahar dönemlerinde ziyaretçilerine adeta görsel şölen sunuyor. Büyük ilgi gören şöleninin renkli geçmesi bekleniyor.

Türkiye’nin en önemli sulak alanlarından biri olan ve yüzlerce kuş türüne ev sahipliği yapan Erçek Gölü’nün renkli misafirleri flamingolar için festival düzenleniyor. Bu yıl da 7’incisi düzenlenecek Erçek Flamingo Festivali, flamingoların en yoğun görüldüğü Erçek beldesine bağlı Karagündüz köyünde yapılacak.

Şenliği izlemek isteyen vatandaşlar Pazar günü saat 07:00’de Hz. Ömer Camii önünde araçlarla Erçek Gölü sahiline taşınacak doğa severler oluşturulan gözetleme kulelerinden flamingoların görsel şölenine tanıklık edecekler. Festival, daha sonra Ankara Sanat Kulübü Sanat gösterisi, Van türkülerinin seslendirildiği Van Oturma Gecesi konseri, resim ve fotoğraf sergisi, İpekyolu Belediyesi Erçek Yaşam Merkezinin açılışı, doğa yürüyüşü, kuş gözlemi, sergi ziyareti ve yöresel yemek ikramıyla son bulacak. Yetkililer flamingo festivaline tüm Van halkını davet ettiler. 

Bakmadan Geçme