Fotoğraflar 'Kardeşlik' için yarışacak

Tuşba Belediyesi ile Van Fotoğrafçılar Derneği (VANFOD) ''Kardeşlik'' Temalı 1. Ulusal Fotoğraf yarışması düzenliyor. 16 Aralık Cuma gününe kadar başvuruların yapılacağı yarışmada, birinciye 2.500, ikinciye 2.000, üçüncü olana ise 1.500 TL para ödülü verilecek.

Hacı Yılmaz

Tuşba Belediyesi ve VANFOD tarafından "Kardeşlik" temasıyla fotoğraf yarışması düzenlendi. Kardeşlik olgusunun unutulduğu günümüzde, bu olguya tekrar vurgu yapabilmek, kardeşliğin karındaşlıktan da öte, hatta insana bile has olmanın da ötesinde farklı anlamlara geldiğini görebilmek amacıyla düzenlenen yarışmaya herkes katılabilecek.

 

Yarışma, Sayısal (Dijital) kategoride Renkli veya Siyah-Beyaz olmak üzere tek bölüm şeklinde yapılacak.  Yarışmada ödül (derece, mansiyon ve özel ödül) ve sergileme alan fotoğrafların yayın, telif, kullanım ve sergileme hakkı eser sahipleriyle birlikte Tuşba Belediyesi ve VANFOD'a ait olacak. Bu eserler bu kurumların arşivinde saklanacak.  Öte yandan eserler Tuşba Belediyesi ve Van Fotoğrafçılar Derneği tarafından kitap, reklam, broşür, web sayfası ve benzeri basılı yayınlarda sanatçının ismi belirtilerek kullanılabilinecek.

 

Ödüller, katılımcılara düzenlenecek tören ve sergide takdim edilecek. Ödül törenine katılamayan ödül ve sergileme kazanmış hak sahiplerinin yazılı olarak bildirecekleri kişisel banka hesap/IBAN numaralarına Düzenleme Kurulu tarafından gönderilecek.

 

''Kardeşlik'' Temalı 1. Ulusal Fotoğraf yarışması birincilik ödülü, 2.500 ikicilik ödülü, 2.000, üçüncülük ödülü 1.500, mansiyon 500, Tuşba Belediyesi özel ödülü 500, sergileme ödülü ise 100 TL olarak belirlendi. 18 Aralık Pazar günü seçici kurul tarafından yapılacak değerlendirme sonrası sonuçlar 19 Aralık Pazartesi günü açıklanacak.

 

Çekilen fotoğraflar, Fotoğraf Sanatçısı A. Fatih Sönmez, Fotoğraf Sanatçısı A.İhsan Öztürk, Fotoğraf Sanatçısı Adem Sönmez, Ordu Üniversitesi GSF Fotoğraf Sanatçısı Prof. Dr. Ata Yakup Kaptan, Fotoğraf Sanatçısı Enver Şengül, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, Fotoğraf Sanatçısı İbrahim Göksungur, VANFOD Başkanı Tayfun Çiftçi ve YYÜ Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Zeki Taştan tarafından değerlendirilecek.

 

Yarışma Seçici Kurul üyeleri ve TFSF temsilcisi ile birinci dereceden yakınları dışında ülkemizde yerleşik 18 yaş ve üzeri tüm fotoğrafçıların katılımına açıktır.

Bakmadan Geçme