FUTBOL ANTRENÖRLÜK KURSU BAŞLADI

Türkiye Futbol Federasyonu ile Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Van Şubesi tarafından düzenlenen TFF C antrenörlük kursu Van İşgem Spor Tesislerinde başladı. Kursa 3 bayan antrenör adayı olmak üzere toplam 30 antrenör TFF C diplomasını alabilmek için ter dökecek.

Rıdvan Can

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Van Şubesi tarafından düzenlenen TFF C Kursu eğitimleri başladı. TFF Eğitim Görevlisi Ömer Kaner ve Serhat Sütlü tarafından verilen antrenörlük kursu 10 gün sürecek. 

TÜFAD Van Şube Başkanı Mehmet Tuğrul, seminere 30 antrenörün katıldığını belirterek, "TFF eğitimcilerimiz, antrenör arkadaşlarımıza eğitim veriyor. Buradaki eğitimler çok önemli. Burada amaç Türk antrenörleri ve futbolunun başarı yüzdesinin daha yukarılara çıkarılmasıdır. Burada alınan bilgiler, sporcu arkadaşlarımıza aktaracaktır. Bilgi paylaşıldıkça değerlidir" dedi.

“Bütün antrenör adaylarımıza başarılar diliyorum”

10 gün sürecek kursun sonunda antrenör adaylarının sınava tabi tutulacağını ifade eden Tuğrul, “Van TÜFAD olarak 16-26 Eylül tarihleri arasında TFF-TÜFAD işbirliğiyle bu yıl Van'da düzenlediğimiz ve adını Merhum Muhiddin İncili Grassroots C kursu antrenörlük kursunu başlattık. Çoğunluğu Van'dan olmak üzere 30 antrenörler kursa katıldı. 10 gün sürecek olan kursta antrenörlük temel eğitimi, hücum organizasyonları, defansif organizasyonlar, bireysel ve grup taktikleri, antrenman bilgisi gibi eğitimleri verilecek. Kurs bitiminde yapılacak sınavlar sonucunda kursu başarıyla bitiren adaylar amatör futbol faaliyetlerinin her yaş grubunda teknik adam, en üst kadınlar ligi dışındaki kadın liglerinde teknik sorumlu ve tüm kadın liglerinde antrenör olarak görev yapabileceklerdir. İlimiz ve bölgemiz için antrenör adaylarımızı sayısını çoğaltıp hizmette kaliteyi yükseltmeyi arzuluyoruz. Bütün antrenör adaylarımıza başarılar diliyorum” dedi.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme