Futbolun birleştiren gücü

Kitleleri arkasından sürükleyen futbolun, 90 dakikalık karşılaşma dışında daha büyük bir anlamı ve gücü vardır.

İnsanları aynı heyecan etrafında buluşturan dünyanın en popüler spor dalı futboldur. Futbol, ulusların, ülkelerin, insanların hayatında büyük öneme sahip sosyo-kültürel olgudur.

 

Çeşitli dil, din, ırk ve coğrafyaya ait insanların, aynı ölçüde ilgisini çeken, milyonlarca insanı peşinden koşturan futbol, aynı zamanda milyarlarca doların döndüğü endüstridir.

 

Futbol, birçok ulus tarafından, gençlerinin ruhen ve bedenen sağlıklı yetişmesi yanında, sosyolojik ve psikolojik açıdan, gelişimlerindeki olumlu etkilerinden dolayı, bir eğitim vasıtası olarak kabul edilmektedir. Avrupa'da başlayan Latin Amerika'da bambaşka bir şey olan futbol, dünyanın her köşesini saran heyecan sarmalıdır.

 

Futbol, renkleri ve amblemleriyle ülkeleri, şehirleri en güçlü şekilde temsil ederek tanıtır. Başarılarında taraftarlarını sokaklara döken, başarısızlığında taraftarlarını yataklara düşüren hayat gerçeğidir futbol. Mahalle aralarında da modern stadyumlarda da oynanabilen futbol, her çocuğun yaşamında ilk oynadığı oyun, gençliğinde gerçeğe dönüştürmek istediği hayaldir.  

 

Futbol yalnızca futbol değildir.

 

Kitleleri arkasından sürükleyen futbolun, 90 dakikalık karşılaşma dışında daha büyük bir anlamı ve gücü vardır.

 

Futbol; ekonomidir, kültürdür, siyasettir, rekabettir, psikolojidir, edebiyattır, sosyal dayanışmadır, iletişimdir, dostluktur, kardeşliktir. Örneğin, spor turizmini başlatan Barcelona, şehre gelen turistlere Nou Camp Stadı turları düzenleyerek büyük paralar kazanmaktadır. Tur sırasında satılan hediyelik eşyalar dışında, gösteri amaçlı antrenmanlar da büyük ilgi görmektedir.

 

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ...

Bakmadan Geçme