Gazetecilikte Karınca İzleri

Gazetecilik fedakarlık isteyen bir meslek…. Zamanla yarış gerektiren bir iş. Dinlenme, eğlenme saatleriniz hiç belli olmaz. Aile yaşamınızda eşinize ve çocuklarınıza zaman ayıramama ezikliğini yaşarsınız. Hele yerel basında çalışıyorsanız daha çok zorluğu omuzlamak zorundasınız.

23 Ekim 2017 günü Van Valiliği himayelerinde Uluslararası Altın Kentler Derneği tarafından düzenlenen 1. Van Kent Ekonomisi ve Yerel Kalkınma Zirvesi kapsamında "Vansesi Gazetesi 80. Yaşında-Ekonomik ve Sosyal Kalkınmada Yerel Basının Önemi" paneli hazırlıklarını yaparken faklı bir şey olsun dedik.   Trabzon'dan yazıları ve karikatürleriyle Van'ın ilk gazetesi, Vansesi ailesinin değerli aile bireyi olan 80 yaşına ulaşan gazeteci-yazar-karikatürist Hikmet Aksoy ağabeyimize sürpriz yaparak 80. yıl pastasının kesiminde bulunması için kendisini Van'a davet ettik.  Teşekkür ederek Van'a geleceğini söyledi.

 

 Değerli büyüğümüz Hikmet Aksoy,  Van Ferit Melen Havalimanı'na indikten sonra kalacağı Elite World Van Hotel'de odasına çıktı.  Birkaç dakika sonra lobiye indiğinde elinde içinde fındık olan hediye paketi ve bir de Nazan Bekiroğlu'nun Hikmet Aksoy Kitabı- Karınca İzleri kitabını hediye etti.

 

Ayaküstü kısa sohbetimizde Van'a çok geç gelmenin pişmanlığını yaşadığını ifade eden Aksoy, "Trabzon'dan uçakla Ankara'ya geldim. Van uçağına bindim. Nasıl bir kente ineceğimi bilmiyordum. Uçağımız Tatvan'da alçalmaya başladığında Van Gölü'nün mavi sularının ardından Edremit'i görünce içimden  ' burada yaşanılır" dedim ve hakikaten Van'ı çok beğendim" diye konuştu.

 

Hikmet Aksoy 80. yaşın mutluluğunu Vansesi'nin 80. yıl pasta kesimini gerçekleştirerek Van'da yaşaması bizleride mutlu etti.  

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Bakmadan Geçme