• Haberler
  • Güncel
  • Gazetemiz yazarı Erdal Şahin'in beşinci kitabı çıktı

Gazetemiz yazarı Erdal Şahin'in beşinci kitabı çıktı

Gazetemiz yazarı Erdal Şahin İyilik İçin Yaşamalı adlı beşinci kitabını yayımlamanın mutluluğunu yaşıyor.

Van’ın kültür ve sanatına büyük katkı sunan yazar Erdal Şahin’in İyilik İçin Yaşamalı adlı kitabı raflardaki yerini aldı. “İyilik İnsanlık Sanatıdır’  sözünün yer aldığı kitap 117 sayfadan oluşuyor. Simer Yayın Evi tarafından basılan kitabın Yayın Yönetmenliğini Leyla Mihrinaz Engin, Yayın Koordinatörlüğünü Yaşar Adıyaman üstlendi.

Gazetemizi ziyaret ederek imtiyaz sahibi Erdal Perihan ile Van’ın kültür ve sanatı üzerine bilgi alışverişinde bulunun Yazar Erdal Şahin,

“KİTABIMI BABAMA İTHAF EDİYORUM”

İyilik İçin Yaşamalı kitabına değinen Erdal Şahin, “Simer Yayın Evi’nin katkılarıyla İyilik İçin Yaşamalı beşinci kitabımı çıkarmanın mutluluğunu yaşıyorum. 117 sayfadan oluşan kitabımda 24 düşünce deneme tarzında yazıya yer verdim. Bu çalışmamı, ömrüm boyunca bana ve tüm çocuklarına hep iyiliği tavsiye eden, kötülüklerden ve kötü olan her şeyden uzak durup iyi bir insan olmamız için bir ömür uğraşan, çağımızın bütün kötülüklerinden ve kötü insanlarından nefret eden, onlara hiçbir sevgi ve muhabbet beslemeyen, iyilik ve iyiler için canını verebilecek kadar hasbi olan yiğit insana. 20 Kasım 2022 tarihinde 61 yaşında ebediyete uğurladığımız varlığı benim için bir dünya olan ve yokluğuna hiçbir zaman alışamayacağım canım, sevgili babama ithaf ediyorum. İyilik ve iyilerin yurdu cennette buluşmak duasıyla. Sonsuz rahmet niyazıyla. Bugüne kadar Van’ımızın kültür ve sanatına katkı sunmak için birçok etkinliğe katıldım. Yazılarımda her zaman okumanın önemine vurgu yaptım. İlimizde insanları kitap okumaya yönlendirmeliyiz. Bunun için elimden gelen her türlü çabayı sarf ediyorum. Bundan sonrada bu çabam devam edecek. Elbette yetkililerinde kültür, sanata daha çok ağırlık vermesi gerekir. Vansesi Gazetesine sanata, sanatçıya, kültürümüze yapmış olduğu katkı ve kıymetli desteklerinden dolayı teşekkür ederim” dedi.

Erdal Şahin gazetemiz imtiyaz sahibi Erdal Perihan ve gazetemiz çalışanı Burhan Ergin’e İyilik İçin Yaşamalı kitabını imzalayarak hediye etti.

Kitabın arka kapağında şu ifadelere yer verildi; "Yapıldığında insanı mutlu eden, herhangi bir karşılık beklenilmeden yapılan, insana gönül huzuru veren, aynı zamanda evrensel bir değeri olan her güzel huy, davranış ve eylem iyilik ile ifade edilebilir. İyilik, iyilik yapana büyük bir ayrıcalık katan, onu değerli kılan bir erdemdir. İnsan, iyiliği bir yaşam tarzı haline getirdiği ve sürekli iyiliği düşünüp yaptığı zaman mutlu ve huzurlu olur, gönlü rahat olur ve hayatından zevk alır. Çünkü iyilik insanın fıtratıyla özüyle uyum halidir. Bu nedenle akıllı ve özgür insan iyilik için yaşamayı bilen ve yaşayan insandır. Haydi, öyleyse iyilik üzere yaşa ve iyiliği yaşat.”

KİTABIN ÖNSÖZÜ

Düşünce Deneme tarzında kaleme alınan İyilik İçin Yaşamalı kitabının önsözünde “Hayatın neyi nerede karşımıza çıkaracağını bilemeyiz. Hayat bir lokomotif gibidir. Ömür, tren rayları gibi dizilmiş vagonlara benzer. Ömür yolculuğu böyle devam ederken, duraklarda karşımıza çıkan güzellikleri benliğimize katar. Yorulup beklediğimiz istasyonlar ise bizde birer anı olarak yer edinmektedir. İnsan fitrat gereği iyilik üzerine yaratılmıştır. Ne zaman ömür treni hayat raylarından çıkar, o zaman insan kendini kaybeder. Ruh arayışı içerisinde kaybolan ve kötülüklere bulaşan bu ruhları yeniden insanlığa kazandırmak için iyiliği yaymak bizim hedefimiz olmalıdır. Bu alanda kötülük ile mücadele etmek en ulvi görevimiz olmalıdır. Dünyanın yaşanabilir hale gelmesi için iyi insanların çoğalması ve iyiliği teşvik eden insanların varlığıyla görünür hale gelmesi gerekir. Bu anlamda gönülden yazan, çizen, iyiliği teşvik eden ve üreten her insan bizim için çok değerlidir. Bu değerler doğrultusunda kaleme yön vermek ve iyilik ile hemhal olmak bizim şiarımızdır. Simer Yayınevi olarak bu denli ömrünü iyiliğe ve insanlığa adamış samimi insanlarla dostluk köprüsünü inşa etmeyi hedefliyoruz. Hayallerimiz gerçeğe dönüştükçe, dünya daha yaşanabilir bir hal alacaktır Simer olarak samimi, iyilik dolu, insani değerleri ve bu değerler doğrultusunda kültürümüzü geçmişin sağlam bağları ile birleştirerek yaşanabilir bir gelecek inşa etmeyi amaçlamaktayız. Bu doğrultuda yazarlarımıza gönülden teşekkür ediyor ve yol açıklığı diliyoruz”  ifadelerine yer verdi.

ERDAL ŞAHİN KİMDİR?

1979 yılında Van Bahçesaray Elmayaka köyünde dünyaya geldi. İlkokulu doğduğu köyde okudu, uzun yıllar babasıyla birlikte ticaretle meşgul oldu. Değişik sivil toplum kuruluşlarında çalıştı. Çok istediği halde örgün eğitime devam edemedi. Askerliğini bitirdikten sonra 2004'te açıktan ortaokulu, 2007'de açıktan liseyi bitirdi. 2010'da Anadolu Üniversitesi Maliye bölümünü yarıda bıraktı, 2013'te Anadolu Üniversitesi İlahiyat ön lisans bölümünden mezun oldu. Anadolu Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde eğitim görmektedir.

Çeşitli ulusal ve yerel dergilerde, internet sitelerinde, gazetelerde makale ve şiirleri yayımlandı. Van'ın enleri yarışmasında 2021 yılı en iyi yazarı seçildi. Hayal Bilgisi Dergisi yayın kurulunda yer almaktadır. Çok sayıda konferansta gençlere hitap etmiştir. Türkiye Yazarlar Birliği [TYB] üyesi ve Van Şair ve Yazarlar Birliği [VAYAB] yönetim kurulu üyesidir. Şahin, evli ve beş çocuk babasıdır.

ERDAL ŞAHİN’İN YAYIMLANMIŞ KİTAPLARI

Sekülerizm ve Nefis Tezkiyesi [Düşünce - Deneme] 2. Baskı.

-Kuşun Kanadı [Anı - Öykü] 3. Baskı.

-Salyangoz Satıcısı [Öykü] 2. Baskı.

-An'a Söz Düşünce [Düşünce - Deneme] 1. Baskı.

-İyilik İçin Yaşamalı [Düşünce - Deneme] 1. Baskı. BURHAN ERGİN

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme