GAZİLERLE ONUR DUYDUK

Van ve ilçelerinde 19 Eylül Gaziler Günü törenle kutlandı. Vali ve Büyükşehir Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, düzenlenen törene evinde ziyaret ettiği ve makam aracıyla tören alanına getirdiği 88 yaşındaki Kore gazisi Tefik Gezgen ile katıldı.

Kıbrıs, Kore ve terörle mücadele gazilerinin katıldığı tören, Vali Zorluoğlu'nun Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı.

Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Hacı İlbaş ve Muharip Gaziler Derneği Van Şube Başkanı Cafer Uğur'un anıta çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Törende Muharip Gaziler Derneği Van Şube Başkanı Cafer Uğur bir konuşma yaptı.

Tankçı Yüzbaşı Ebuzer Erdoğan'ın günün anlam ve önemiyle ilgili konuşması ve Atatürk Anadolu Lisesi öğrencilerinden Ayşenur Şahan'ın Bayrak isimli şiiri okumasının ardından program sona erdi.

Vali Zorluoğlu, Tümgeneral İlbaş, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici ve kurum amirleri daha sonra Muharip Gaziler Derneği Van Şubesi'ni ziyaret ederek gazilerle sohbet etti.

ERCİŞ

Erciş'te 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle tören düzenlendi. Kaymakamlık binası önünde bulunan Atatürk Anıtına Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Nuri Mehmetbeyoğlu ile Garnizon Komutanı Albay Kamil Tumba tarafından çelenk bırakıldı. Ardından, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda, 108. Topçu Alay Komutanlığından bir subay tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Gaziler Günü mesajı ile günün anlam ve önemini belirten bir konuşma gerçekleştirildi. 108. Topçu Alay Komutanlığında düzenlenen programda ise Türk Silahlı Kuvvetlerinin muharebelerde kullandığı bazı savunma ve taarruz araçlarının tanıtımı yapıldı. Tanıtım sonrası gaziler onuruna verilen öğle yemeğinin ardından, program sona erdi. 19 Eylül Gaziler Günü kutlama programlarına Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Nuri Mehmetbeyoğlu, Garnizon Komutanı Albay Kamil Tumba, Erciş Cumhuriyet Başsavcısı Harun Karahan, Ak Parti Erciş İlçe Başkanı Adnan Aydın, MHP Erciş İlçe Başkanı Selahattin Şerbetçi, kamu, kurum ve daire amirleri, askeri erkan, gaziler, şehit yakınları ile vatandaşlar katıldı.

BAŞKALE

Başkale'de 19 Eylül Gaziler Günü törenle kutlandı. Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Kaymakam Asım Solak, ilçedeki gazileri evlerinde tek tek ziyaret etti. Hükümet Konağı önünde yapılan törene Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Asım Solak, Garnizon Komutan Vekilli Piyade Yarbay Emre Köroğlu, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Fatih Hati, Emniyet Müdürü Adil Metin, Belediye Başkan yardımcıları Ekrem Dere ve Ahmet Alkan ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Özkara ve vatandaşlar katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenklerin bırakılması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından Kıbrıs gazisi Memet Arvasi ile Kore gazisi Mahmut Burak evlerinde ziyaret edildi. Gazilere günün anısına çiçek verilirken, gazilerin torunlarına da çeşitli hediyeler bırakarak ev ziyaretlerini tamamladılar.

ÖZALP

Özalp'ta 19 Eylül Gaziler günü dolayısıyla Kaymakamlık önünde tören düzenlendi. Kaymakamlık önünde düzenlenen törene Özalp Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ferhat Vardar, Garnizon Komutanı Piyade Yarbay Muharrem Taş, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Seyfi Türkyılmaz, Milli Eğitim Müdürü M.Salih Aksoy İlçe Emniyet Amiri Murat Özdoğan, ilçe görev yapan kamu kurum ve kuruluşu amirleri, gaziler ve şehit yakınların katıldı. Atatürk Büstüne çelenk konulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam eden töre, Piyade Yüzbaşı Serkan Özcan tarafında günü anlam ve önemi ile yapılan konuşmayı ile sona erdi. Daha sonra Özalp Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ferhat Vardar, protokol, gazi ve şehit yakınlarını makamında kabul etti.

SARAY

Saray'da ilçesinde 19 Eylül Gaziler Günü kutlandı.  Saray Kaymakamlığı önün Atatürk Anıtına çelenklerin bırakılmasıyla başlayan program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Daha sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından Kaymakam Aydın, makamında şehit ve gazi yakınlarını ağırladı. Programa Saray Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Halis Aydın, kurum amirleri, asker, polis, gazi ve şehit yakınları katıldı.

ÇALDIRAN

Çaldıran ilçesinde 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle tören düzenlendi. Çaldıran Kaymakamlığı önünde düzenlenen program; Atatürk büstüne çelenklerin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Daha sonra Şehitler ve Gaziler Derneği Başkanı Abdurrahman Çınarağaç’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından program öğretmen evince devam etti. Hükümet konağı önündeki programın ardından Çaldıran Öğretmelerevi’nde şehit yakınları ve gaziler onuruna yemek verildi. Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar, ”Vatanın ve ülkemizin bölünmez bütünlüğü ve bekası için mücadele eden aziz gazilerimizi selamlıyorum. Bu ülke şehit ve gazilerimizin sayesinde ayakta olduğu gibi ülkemizin her yerinde şehit ve gazilerimizin kanı bulunmaktadır. Devletimiz bu gün olduğu gibi yarınlarda da şehit yakınları ve gazilerimizin yanında oldu olmaya da devam edecektir. Aziz şehitlerimizi minnetle anarken gazilerimize sağlık dolu bir yaşam diliyorum” dedi. Programa Çaldıran Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar, Tabur Komutanı Piyade Yarbay Sezgin Tosun, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Saban, İlçe Emniyet Amiri Korkmaz Polat, Çaldıran Belediye Başkan yardımcısı Lütfullah Yılmaz, kurum amirleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı.iha

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme