Gazze'de ateşkes bitti: 100'den fazla kişi öldü

İsrail ve Hamas arasında 7 gün süren ateşkesin sona ermesinin ardından İsrail'in Mülteci Kampı'na düzenlediği saldırıda 100'den fazla kişi öldü

7 günlük ateşkesin ardından Gazze'de saldırılar giderek şiddetleniyor. WAFA (Filistin resmi ajansı), İsrail'in Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Mülteci Kampı'na yapmış olduğu saldırı sonucunda 100'den fazla kişinin hayatını kaybettiğini, çok sayıda kişinin yaralandığını ve enkaz altında kaldığını duyurdu. 

Gazze Sağlık Bakanlığı, 7 Ekim'den itibaren devam eden İsrail'in saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 15 bin 207'ye yükseldiğini açıkladı. İsrail ordusu, "insani ara"nın bitişinin ardından 1 Aralıkt'tan itibaren Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılara yeniden başlamıştı.

 ABD'den İsrail'e silah desteği

The Wall Street Journal gazetesinde çıkan habere göre, ABD, yaklaşık 15 bin bomba ve 57 bin top mermisinin bulunduğu silah sevkiyatını 7 Ekim saldırısından hemen önce başladığı ve son günlerde de devam ettiğini açıkladı. Hamas'ın Gazze'den çıkarılmasına yardımcı olmak için ABD'nin, İsrail'e on binlerce silah, top mermisi ve sığınak avcısı bombalar sağladığı bildirildi.

Kaynak: Sözcü

 

 

Bakmadan Geçme