GELECEĞİN YILDIZLARI BURADA YETİŞİYOR

Van Büyükşehir Belediyespor başta olmak üzere birçok takımın kaptanlığını yapan Zeki Yılmaz, genç yetenekleri keşfetmek ve topluma kazandırmak için amacıyla Kaptan Zeki Futbol Akademisi Futbol Okulu'nu açtı. Yılmaz, 18 yıllık profesyonel futbol birikimi ve tecrübelerini 06-14 yaş arası gençlere aktarmayı hedefliyor.

Rıdvan Can

2010 yılından bu yana Van’da Kaptan Zeki Futbol Akademisi’ni açarak hizmet veren Zeki Yılmaz, yeni sezon çalışmalarına start verdi. Yılmaz, deneyimli 2 asistanıyla birlikte Kale yolu üzerinde bulunan Maraton halı saha spor tesislerinde çalışmalarına başladı. 40 öğrencisi bulunan Futbol Akademisinin öğrencilerin tesislere rahat ulaşımı için servis hizmeti de veriliyor.

Futbol Okulu'nun açılış gayesinin geleceğin futbol yıldızlarının Van’dan yetişmesi olduğunu söyleyen Yılmaz, her biri kendi alanında profesyonel hocalar eşliğinde geleceğin yıldızlarına verdiği teorik ve pratik futbol eğitiminin yanı sıra yetiştirdiği yetenekli futbolcu sayısıyla da adeta bir 'futbolcu fabrikası' konumunda bulunuyor.

Kaptan Zeki Futbol Akademisinde 9.30-17.00 saatleri arasında eğitimler veriliyor. Çocukların sporla topluma kazandırılması açısından önemli bir yatırım olduğunu vurgulayan Zeki Yılmaz, "Bizim toplumsal olarak en büyük sermayemiz insan kaynağımızdır. Bu kaynağımızın gelecek adına da en büyük teminatı çocuklarımız ve gençlerimizdir. Hepimizin ortak görevi; çocuklarımızın hayata daha hazırlıklı ve daha sağlıklı bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlamaktır” dedi.

TÜRK SPORUNA HİZMET EDİYORUZ

Çocukların ve gençlerin fiziksel aktivitelere katılma oranı ile okullardaki başarılarının doğru orantılı olduğunu dile getiren Yılmaz, "Sporun çocuklarımızın sosyalleşmesine, kültür seviyesinin üst noktalara çekilmesine ve arkadaşlık bağlarının güçlenmesine topluma entegre olunmasına katkı sağlıyor. Çocuklarımızın hem kendi yeteneklerini keşfetmelerini, hem de birlikte yaşama kültürüne alışmalarını sağlamayı amaçlıyoruz. Çocukları yarışmacı olarak bir mücadelenin içine sokmadan yeteneklerini ortaya çıkararak, vatana millete hayırlı bireyler olmalarına katkı sağladıklarını ‘İyi birey, İyi vatandaş, İyi sporcu’ yetişmesi için yoğun bir çaba sarf ettiklerini sözlerine ekleyen kaptan Yılmaz, “Çocuklarımızın güvenli bir ortamda, her biri kendi alanında uzman hocalar eşliğinde futbol eğitimi alabileceği, başta Vanpor’umuz olmak üzere Türk futboluna yeni yıldızlar kazandıracak futbol akademimize herkesi bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Bakmadan Geçme