Genç dönüşüm projesi ilk meyvesini verdi

Gençlik Merkezleri’nde başlatılan ‘Genç Dönüşüm; Tek Kullanımlık Sanma, Çöpe Atmaya Kalkma’ projesi kapsamında sınav salonlarında toplanan malzemeler Işıkpınar İlköğretim Okulu’na teslim edildi.
ÖSYM’nin yapmış olduğu sınavlarda dağıtılan kırtasiye setlerinin ildeki sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği içerisinde toplanıp, ihtiyaç sahibi okullara ve öğrencilere ulaştırılmasını amaçlayan proje, ilk meyvelerini verdi. Proje kapsamında toplanan sınav malzemeleri, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından temin edilen spor ve resim malzemeleri, Gürpınar ilçesinin Işıkpınar İlköğretim Okulu öğrencilerine teslim edildi. Sınav salonlarında toplanılan malzemeler dışında okula Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından spor malzemeleri hediye edildi.
Proje çalışmalara katılan Gençlik Merkezi Lideri Ömer Dilmaç, proje kapsamında toplanan kalemleri kentin ücra bir köyünde gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Dilmaç, “Öğrencilerin gözlerindeki o mutluluk beni çok etkiledi. Böylesine anlamlı bir kampanyanın gerçekleşmesi için çaba sarf eden gençlik çalışanı arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.
Gençlik Merkezi Müdürü Cevdet Arslan ise, “Bu tür projelerin gençlerde sosyal sorumluluk ve gönüllülük bilincinin artırılması ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla ortak faaliyet gerçekleştirebilme becerilerinin geliştirilmesiyle birlikte ihtiyaç sahibi öğrencilere az da olsa destek sağlanmasına katkı sunmaktadır. Genç Dönüşüm projesi bundan sonra yapılacak sınavlarda da devam edecektir” dedi.

Bakmadan Geçme