Gene terör

Daha kaç kez bu başlıkları atmak zorunda kalacağız. Bir hafta önceki ateş harlıyken daha, kor ateşlerle yanarken yürekler daha, bir ateş daha. Bu kez Kayseri'de, ateş düştü o yanan yüreklere.

Daha kaç kez bu başlıkları atmak zorunda kalacağız. Bir hafta önceki ateş harlıyken daha, kor ateşlerle yanarken yürekler daha, bir ateş daha. Bu kez Kayseri'de, ateş düştü o yanan yüreklere.

 

Çıkıp konuşmayın meydanlarda, tınısı giderek yükselen dinleyicileri vecde getiren nutuklarınızdan. Vazgeçin tv mikrofonu gördüğünüzde ki saçmalıklarınızdan. Bakanlarınız, milletvekilleriniz, valileriniz önemli bir şey söylemek açmazında  debelenmesinler, komik oluyorlar.  Çevre Şehircilik bakanı gibi, Milli Eğitim bakanı gibi, Kayseri valisi gibi, içişleri bakanı, Sağlık bakanı gibi... 

 

Vazgeçin hamasi nutuklardan ve her olayın ardından düzenlediğiniz güvenmediğimiz "güvenlik zirvesinden".

 

Bir şeyler yapın görünen, elle tutulan bir şeyler. 

 

İntikam değil, daha çok öldürme yarışı değil. Daha çok insanı tutuklamadan yapın bir şeyler.

 

Bu ateş, bu yara vücudun tümünü sarmadan, bir çözüm ortamı yaratın. 

 

TBMM de 4 partinin yanına, meclis dışı partileri de alarak, sivil toplum kuruluşlarını işin içine katarak bir geniş alan oluşturun, günler sürecekse günlerce konuşun. Muhatapları davet edin, aykırı söz söyleyenleri de ciddiye alın, birilerinin siyasi ikbalinden bağımsız olun ve çözmeden dışarı bile çıkmayın. 

 

Halk artık yeter noktasında, damlalar bardağı taşırıyor...

 

Nefret ediyorum artık, başın sağ olsun lafından, duymak istemiyorum kanları yerde kalmayacak cümlesini. Otomotiğe bağlanmış rahmet, şifa iyi dilekleri de geriyor ruhumu.

 

Üzgünüm Kayseri şehitleri, siz hakka yürüdünüz, geride kalan yaralıların ve yüreği yanan bu halkın hali perişan. 

 

Allah ailelerinize ve ülkemiz insanına sabır versin.

 

 

PAZAR GÜNÜ VAN VAKFI SEÇİMİ VAR

 

Bugün  Van Kültür ve Dayanışma Vakfının seçimi var. İki gruba da başarılar diliyorum.

 

Van'dan haber veren bazı kaynaklar, Van'ın ve İstanbul'da yerleşik 400 bin Vanlının heyecanla bu seçimin sonuçlarını beklediğini yazmış. Bunu yazarken Vakfın, 150-160 üyesi olduğundan haberdarlar mıydılar acaba?

 

Evet, Vakıf bu güne kadar çevresine ancak bu kadar insanı toplayabilmiş. Belki de çok Vanlının haberi bile yoktur Vakıftan.

 

Günümüzün bu dijital ortamında, büyük bir başarıyla kendilerini gizleye bilmişler.

 

Her iki grup da yeni bir yol koymalı hem üyelerinin, hem merakla bekleyenlerin önüne. Bir heyecan aşılamalı, şevke getirmeli insanları. Ama ayağı yere basan heyecanlar olmalı bu. Yoksa bir bürosu dahi yokken... Hani güzel bir deyişimiz var "ayranı yok içmeye..."

 

Belki bir grup için ağır bir eleştiri, kabul,  her iki grup içinde söylüyorum, seçilseniz de, seçilmeseniz de, vaadlerinizi gerçekleştirmek için çabalayın, size inanmayan biz gafilleri utandırın ki, özür dileyelim.

 

Bir heyecan aşılayın, bir yol koyu ki önümüze, size katılalım gönüllü olarak. Çabanızı başarınızı görüp biz de başarabiliriz diyerek öteki kent ve ilçelerdeki Vanlılar olarak örgütlenelim. Sadece bir büro, birkaç sandalye, masa, yönetim kurulu üyesi, disiplin kurulu üyesi isimler olmayalım.

 

Yol ve heyecanın odağında Van olmalı. O büyük bir köy görünümündeki Van. Belki büyük ama mutsuz, kırgın insanların yaşadığı o geri kalmış, bir çok açıdan iller sıralamasında sonlarda olan Van.

 

Eğitim olmalı hedef bu heyecanı verin bize. Devletin sistemle önünü kestiği kızlarımızı erkek çocuklarımızı karanlık tarikat çukuruna kaptırmadan sahip çıkma umudunu verin. Damla damla katkıları önce bir dereye, sonra çaya, giderek ırmağa dönüştürme zevkini tattırın bize. 

 

Devletten umut yok, yatırım için güllük gülistanlık ortam bekleyen özel sektör de şimdilik yok, bari ne kurtarabilirsek kazançtır diyebilelim. Çocuklara, halka bir yol çizmenin umut olmanın itici gücü olun lütfen.

 

Heyecanınıza katılıyor, başarılar diliyorum.

Bakmadan Geçme