Geri almanın zamanı geldi

Çalınan, defineciler ve kaçak kazı yapanlar tarafından yurt dışına kaçırılan 290'na yakın tarihi eser Rusya'nın yanı sıra Amerika, İsrail, İngiltere, Fransa, İtalya, Ermenistan ve bazı Avrupa ülkelerindeki müzelerde sergileniyor.

Urartu, Selçuklu, Osmanlı ve diğer medeniyetlere ev sahipliği yapan, medeniyetlerin izleri ve eserlerini bünyesinde barındıran kültür ve turizm kenti Van, yapımı 7 yıldır tamamlanmaya çalışılan, ancak açılmadan eskiyen yüz tutan yeni müzenin açılışını bekliyor.

 

 Yazık edildi, yanlış yapıldı!

 

Birinci derece sit alanında tarihi çevreyle uyumsuz mimari projeyle yapılan, demir ve cam yığınından oluşan, adeta hangara benzeyen ve birçok sorunu olan yeni müze ile ilgili eleştirilerimi önceki yazılarımda ifade etmiştim. Yeni müzenin yaşadığı tüm sorunlar ve günahlar yetki, karar ve imza sahibi olanlara aittir.

 

Müzeye 'Van Urartu ve Medeniyetler Müzesi' adı verilmesi bekleniyor. Müzede canlandırma çalışmaları, sergilenecek eserlerin yerlerine yerleştirilmesi devam ediyor. Nasıl bir müzenin ortaya çıkacağını açıldığında göreceğiz.

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Bakmadan Geçme