Gevaş Selçuklu Mezarlığı kurtarılıyor

Gevaş Belediyesi Halime Hatun Kümbeti ve çevresindeki Selçuklu Mezarlığı'nda çevre düzenlemesi işine başladı. Yapılacak olan çevre düzenlemesiyle Halime Hatun Kümbeti ve çevresindeki Selçuklu Mezarlığı daha modern bir görünüm kazanacak.

Hacı Yılmaz

Gevaş Belediyesi tarafından Halime Hatun Kümbeti ve çevresindeki Selçuklu Mezarlığı'nda yapılacak olan çevre düzenlemesi ile Gevaş'a yakışır bir şekilde tarihi mirasın korunması ve turizme hakkıyla kazandırılması hedefleniyor.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, "Gevaş Tarihi Selçuklu Mezarlığı peyzaj ve çevre düzenlemesi işimize de başladık. Hayırlara vesile olsun. Koruma Kurulunca onaylanan proje çerçevesinde yapacağımız çalışmayla Gevaş'a yakışır bir şekilde bu tarihi mirası koruma ve turizme hakkıyla kazandırmayı hedefliyoruz. Başta bu önemli projemizi fonlayan DAP idaresi olmak üzere, bu ortak çalışmada büyük emek sahibi olan Van Valiliğimize, Kültür ve Turizm Müdürlüğümüze, Anıtlar ve Röleve Müdürlüğümüze, Müze Müdürlüğümüze, YYÜ Sanat Tarihi ve mimarlık bölümünün değerli hocalarına ve emeği geçen tüm değerli dostlarımıza hassaten teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme