Gezgin Fest Van festivalini yasaklamak kime yarar?

Devlet yetkilileri, siyasi temsilciler birilerinin kampanyalarına, baskılarına göre tavır almaya başlar iseler bunun önünü alamazlar. Bu tür kampanyalara taviz vermek, hoş görmek tehlikeli olduğu kadar yeni sorunlara da yol açabilir.

Önce Gezgin Fest Van festivalinden özetle söz edelim.

 

Gezgin Fest Van konserler dışında; kütüphane, oyunlar, atölyeler, film gösterileri, geri dönüşüm atölyesi, su savaşı, açık mikrofon, yoga, pilates, meditasyon, sabah sporu, robot Show, jonglör atölyesi, ateş gösterisi, baloncuk partisi, lunapark, school of samba, ritim atölyesi ve jam session sahnesi gibi etkinliklerle insanların üç gün boyunca güzel vakit geçirmesini sağlayacak doğa, kamp, seyahat severin buluştuğu Doğunun ilk ve tek gençlik festivalidir. Van Gölü Ekspresi treniyle Van'a gelen gezginlerin yanı sıra çevre şehirlerden ve ülkelerden gelenler isterlerse festival kamp alanında kurudukları kendi çadırlarında konaklayabildikleri gibi yalnızca günübirlik konserlere de katılabiliyor.

 

İlk Gezgin Fest Van 7-8-9 Eylül 2018 tarihlerinde Van'a 48 km uzaklıktaki Gevaş Dokuzağaç Mahallesi'nde yer alan Ada- Gevaş İskelesi'nde 80 bine yakın insanın katılımıyla gerçekleştirildi. Olaysız, sorunsuz tamamlanan, Van'ın reklamı, tanıtımı yapılan festivalde 3 günde 22 sanatçı ve grup sahne aldı.

 

Gezgin Fest Van festivalinin ikincisi bu yıl yine Gevaş İskelesi'nde 20-23 Haziran tarihileri arasında izin alınabilinirse gerçekleştirilecek. Çünkü festival aleyhine karalama, festivalin yapılmaması için yoğun kampanya yürütülüyor. 

 

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ...

Bakmadan Geçme