Gezgin Fest'ten iptal kararıyla ilgili açıklama

Gevaş Kaymakamlığı tarafından iptal edilen Gezgin Fest Van gençlik festivaliyle ilgili yetkililer yaptıkları açıklamada, festivali yapmak istediklerini belirttiler. Açıklamada, 'Biz Türkiye'nin çeşitli illerinden yola çıkıp Van'da buluşarak bu ülkenin doğusu da batısı da kol kola girerek şarkılar söylesin istiyoruz. 20 Haziran' da festivalimizi yapmak istiyoruz. Geçen sene tüm samimi desteklerini htiğimiz Gevaş Kaymakamlığı, Gevaş Belediyesi, Gevaş Jandarma Komutanlığımızdan aynı hassasiyeti tekrardan bekliyoruz' ifadelerine yer verildi.

Geçtiğimiz yıl 65 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirilen Doğu’nun ilk ve tek gençlik müzik festivali olma özelliğine sahip Gezgin Fest Van festivalinin ikincisinin bu yıl 20-23 Haziran tarihlerinde Van-Gevaş'ta yapılmasına günler kala iptal edildi. Bilet satışları sürerken Van’da bazı çevrelerin festival aleyhine başlattığı yoğun karalama kampanyalarının ardından Gevaş Kaymakamlığı önceki gün resmi internet sitesinden festivali iptal ettiğini açıkladı. GezginFest’in resmi tatil olduğu günde iptal edilmesinin başlatılan kampanyalar ve baskılar sonucu gerçekleştirildiği ileri sürüldü. İptal kararı kentte tartışma yarattı.  GezginFest Van yetkilileri iptal üzerine yazılı açıklama yaparak, festivali gerçekleştirmek istediklerini belirttiler. 

“FESTİVAL TARİHİ İLAN EDİLMİŞ”

Gevaş Kaymakamlığından herhangi bir izin alınmadan 20-23 Haziran 2019 tarihleri arasında Gevaş ilçesinde Gezgin Fest Van Gençlik Festivali yapılacağı ilgili organizatör firma tarafından sosyal medya aracılığı ile vatandaşlara duyurulduğu belirtilen açıklamada, "Kaymakamlığımız tarafından verilmiş herhangi bir izin bulunmamasına rağmen ilgili firma tarafından sosyal medya aracılığıyla hazırlıklara başlandığı belirtilerek çeşitli zamanlarda sanatçılar açıklanmış, ve bu süreç zarfında firma yetkilileri tarafından ilgili kurumlarla gerekli koordinasyon gerçekleştirilmemiş, ancak Kaymakamlığımız tarafından yapılan girişimlerle firma yetkilileriyle koordinasyon kurulmaya çalışılmıştır" ifadelerine yer verilmişti.

“KAYMAKAMLIĞIMIZ TARAFINDAN İZİN VERİLMEMİŞTİR”

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: “Vatandaşların huzur ve güven ortamında bir etkinlik geçirmeleri için gerekli teknik şartlar ilgili firmaya iletilmesine karşın, şu ana kadar firmaya bildirilen özel güvenlik personeli miktarı sağlanamadığı belirtilen açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi;  "Özel güvenlik personelinin isim listeleri gerekli güvenlik soruşturmalarının yapılabilmesi amacıyla kendilerine bildirilen tarihe kadar ilgili kolluğa teslim edilmemiş. Trafik güvenliği açısından festival alanı çevresinde vatandaşlarımız tarafından otopark olarak kullanılması maksadıyla belirlenen yerlerde gerekli düzenlemeler yapılmamış. Festival alanının emniyeti için gerekli miktarda bariyer ilgili firma tarafından tedarik edilememiş. Tedarik edilenlerin de ilgili tarihten bir gün önce kurulacağı belirtilmiş, vatandaşlarımızın sağlıklarına yönelik olası olumsuzlukların önlenmesi ve hijyenik bir ortamın oluşturulması maksadıyla ilgili firma tarafından sadece üst yapıya yönelik bir çalışma başlatılmış. Altyapıya yönelik olarak bir çalışma gerçekleştirilmemiştir. Gevaş Kaymakamlığı olarak bölgenin tanıtıcı, turizm etkinliğini arttırıcı ve ekonomik katkı sağlayıcı bu tür etkinliklerin 2018 yılında olduğu gibi bu yılda yapılması yönünde gerekli kolaylığın sağlanmasına rağmen ilgili firma üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmemiştir. Bu kapsamda vatandaşlarımızın huzur ve güven ortamı içerisinde bir etkinlik geçirmeleri için gerekli teknik şartlar sağlanamadığından Gezgin Fest Van Gençlik Festivali isimli organizasyona Kaymakamlığımız tarafından izin verilmemiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

“BÜTÜN ÖNLEMLER ALINDI”

Gevaş Kaymakamlığının iptal kararı üzerine yazılı açıklama yapan Gezgin Fest Van yetkilileri Türkiye’de bir festivalde olması gerekenin çok çok üstünde geçen senenin 6 katı fazla sayı istenmesine karşın festival için bütün önlemlerin alındığını söylediler.

“20 HAZİRAN’DA FESTİVALİMİZİ YAPMAK İSTİYORUZ”

Türkiye’nin her ilinden yola çıkıp Van'da buluşmak, bu ülkenin doğusu da batısı da kol kola şarkılar söylesin istiyoruz diyen Gezgin Fest Van yetkilileri açıKlmada;”Öncelikle sizlerden, sanatçılarımızdan, taraftarlardan, tüm STK ve sosyal medya üzerinden destek veren herkese teşekkürler. Amacımız bizimle olmayan kimseye zarar vermek değil hele ahlak üzerinden ders vermek hiç değil. Bu konuda Van’daki yetkililerimizin de bizimle aynı şeyi hedeflediğini düşünüyor, inanıyoruz. Özellikle güvenlik konusunda aynı hassasiyeti paylaşıyoruz. Türkiye’de bir festivalde olması gerekenin çok çok üstünde geçen senenin 6 katı fazla sayı istenmiştir. Bu taleplerin ulaştırılması için Gevaş Jandarma Komutanlığının bize ulaştırdığı belgede, iletilmesi istenen son tarih 10 Haziran olarak görülmektedir. Bu anlamda tüm talepleri kabul ettik. Tüm güvenlik, xray detektörü, çit vb tüm taleplerin karşılanacağı bilgisi geçen hafta belgeleriyle iletilmiştir. Güvenlik sözleşmemizin tüm detayları hem yazılı hem sözlü olarak an be an tüm toplantılarda önemle dile getirilmiştir. Biz Türkiye'nin her ilinden yollara çıkıp Van'da buluşmak, bu ülkenin doğusu da batısı da kol kola şarkılar söylesin istiyoruz. 20 Haziran’ da festivalimizi yapmak istiyoruz. Geçen sene tüm samimi desteklerini htiğimiz Gevaş Kaymakamlığı, Gevaş Belediyesi, Gevaş Jandarma Komutanlığımızdan tüm hassasiyeti tekrardan bekliyoruz. Tüm detaylı açıklama Van Valiliğimiz ve Gevaş Kaymakamlığımızla görüşmeden sonra yapılacaktır” ifadelerine yer verildi.

“BİLBOARDLARA AFİŞLER ASILDI”

Selda Bağcan, Ceza, Hayko Cepkin, Kurtalan Ekspres, Can Bonomo, Feridun Düzağaç, Duman gibi birçok ünlü müzisyen ve grubun sahne alacağı 20-23 Haziran tarihleri arasında Van’ın Gevaş ilçesinde ikincisi düzenlenecek Van GezginFest sürpriz kararla Gevaş Kaymakamlığı tarafından iptal edilirken Van caddelerdeki billboardlara “Ahlak Hareketi” adıyla   ‘Festival Tuzağına hayır’, ‘Müslüman gençliği koruyalım’, ‘Gençlik festivali mi gençliğin felaketi mi’  festival aleyhine yönelik afişler asılması dikkat çekti.  

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme