Göç sosyal patlamalara neden olabilir

Van Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdurrahman Çohaz, göç sorunun önemine değinerek, 'Göç Van'ın genel sorunudur. Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Emniyet Müdürlüğü Van Büyükşehir Belediyesi, Gençlik Spor Müdürlüğü ve ildeki tüm kurumlar işbirliği yapmalıdır. Burada hepimize büyük görevler düşüyor' dedi.

Burhan Ergin

Van Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü görevine atanan Abdurrahman Çohaz, Van'ın sürekli göç aldığına vurgu yaparak, göçle gelen sorunlara karşı ildeki tüm kurumların işbirliği yapması gerektiğini anlattı.

 

 

"38 YILLIK DEVLET MEMURUYUM"

38 yıllık devlet memuru olduğunu belirten Çohaz, "Aslen Vanlıyım, 38 yıllık devlet memuruyum, çeşitli kurumlarda çalıştım. İlk 20 yılım Sağlık Bakanlığına bağlı Van Devlet Hastanesi ve Van İl Sağlık Müdürlüğü'nde geçti. İlk önce memur olarak göreve başladım, daha sonra idareci olarak görev aldım. 1996 yılında Sosyal Hizmetler İl Müdürü olarak kamu görevine devam ettim. Bu görevi 5 yıl yürüttüm. 2001 yılından sonra 2004 yılına kadar ara verdim. 2004 yılından sonra devlet görevime tekrar geri döndüm. Van Belediyesinde 5 ay çalıştım. Daha sonra Ankara'da Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu Daire Başkanlığına atandım. Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumunda 2004 yılından 2011 yılları arasında görev yaptım. 2011 yılının Haziran ayında genel müdürlüğümüzün aile bakanlığına dönüştürülmesiyle bakanlık müşaviri olarak atandım.2011 yılından bu yana da bakanlık müşaviri olarak görev yapmaktayım. Yine bakanlık müşaviri olarak memleketim Van'a görevlendirildim. Kendi ilim olduğu için sayın bakanımızın teklifini kabul ettim. Kendi şehrimde görev yapmaktan mutluyum" ifadelerini kullandı.

 

 

"GÖREV ALANLARIMIZ ÇOK GENİŞLEDİ"

Sosyal Hizmetler Kurumunun görev alanlarının bakanlık kurulduktan sonra çok genişlediğini söyleyen Çohaz, "Bizim hizmet kitlemiz sorunlu ve problemli insanlardır. Kadın, aile, engelli, yaşlı, şehit ve gaziler, kimsesiz ve fakirler, kimsesiz çocuklar, bakıma ve korumaya muhtaç çocuklar bütün bu dezavantajlı gruplara hizmet veren bir kurumuz. Bu alanda Van'da verilen hizmetlerin üstüne yeni bir şeyler eklemek, bu hizmetleri genişletmek, halka hizmetleri yaymak, fakir fukaraya daha çok ulaşmak, sorunlu, problemli insanlara ulaşabilmek en büyük hedefimizdir" şeklinde konuştu.

 

 

"ÜSTÜMÜZE DÜŞENİ YAPARIZ"

Göç ile gelen sosyal sorunların sadece kendi kurumlarının sorumluluğunda olmadığını anlatan Çohaz, "Göç Van'ın genel sorunudur. Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Emniyet Müdürlüğü Van Büyükşehir Belediyesi, Gençlik Spor Müdürlüğü ve ildeki tüm kurumlar işbirliği yapmalıdır. Burada hepimize büyük görevler düşüyor. Çeşitli nedenlerle çevre il ve ilçelerden Van'a göç eden insanların çoğunun sorun ve problemleri var. Bizde kurum olarak sorunlu ve problemli insanlara hizmet ettiğimiz için bu alanda kendi mevzuatımız gereğince üstümüze düşen görevi yaparız.  İnsanlarımızın eğitimine şehirleşmelerine yardımcı olacağız. Fakir fukaraya yardımcı olmaya çalışacağız. Bu konuda halkımıza imkanlar doğrultusunda gereken yardımı yapacağız. Tabi ildeki kurumların bir an evvel bir araya gelmesi gerekiyor. Çünkü söz konusu çok hassas bir konudur. Şimdiden önlemimizi almamız gerekiyor. Yoksa ileride sosyal problemlere, sosyal patlamalara neden olabilir. Şuan bile Suriyelilerin yoğun olduğu illerde kapkaççılığın, filli suçların arttığını görüyoruz. Bunların ilimizde olmaması için kurumlarla birlikte geniş bir işbirliğine girmek zorundayız" dedi.

 

 

"VAN'A HİZMET ETMEK İÇİN GELDİM"

Van ile hiçbir zaman bağını kesmediğini anlatan Çohaz, "Ankara'dayken de sürekli Van'a gelip giderdim. Ankara'da Vanlıların bir temsilcisi oldum, gelen hemşehrilerimize kol kanat gerdim, yol, gösterdim, elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalıştım. Onun için Van'dan hiç kopmadım. Van'a hizmet etmek için geldim. Memleketimi çok seviyorum" dedi.

Bakmadan Geçme