Gömme çöp konteyneri ateşe verildi

İpekyolu ilçesi Gölbaşı Caddesi üzerinde yer alan gömme çöp konteyneri, kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından bilinçli bir şekilde ateşe verilerek büyük zarar gördü. İpekyolu Belediyesi yetkilileri, bu eylemin kasıtlı olarak temizlik ve kamu hizmetleri çalışmalarını sekteye uğratmayı amaçlayan provokatörler tarafından gerçekleştirildiğini belirtti.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, bu tür eylemlerin kamu malına ciddi zarar verdiğini ve toplumun ortak hizmetlerine zarar vermeyi hedeflediği ifade edildi.

Yönetim ekibi tarafından yapılan temizlik çalışmaları sonrası meydana gelen bu olayın, bilinçli bir yönelim olduğu ve provokatif bir amacı olduğu vurgulandı. Yetkililer, olayın faillerinin tespit edilmesi ve gerekli cezai işlemlerin başlatılması için adli sürecin başlatıldığını duyurdu.

Belediye, halkın güvenliği ve kamu malının korunması adına gerekli tüm tedbirleri alacaklarını, ayrıca bu tür eylemlerin önlenmesi için gereken çalışmaları hızlandıracaklarını belirtti. Olayla ilgili bilgi veren yerel kaynaklar, yangının kontrol altına alındığını ve çevrede herhangi bir can veya mal kaybı yaşanmadığını bildirdi. 

Yetkililer, halkı bu tür provokatif eylemlere karşı dikkatli olmaya ve olayları yetkililere bildirmeye çağırdı. İpekyolu Belediyesi gelişmeleri takip ederek kamuoyuna bilgi vermeye devam edecek.
 

Yorumlar 2
Terbiye, bilinç, eğitim... 25 Ağustos 2024 09:01

ISLAH ETMEDİĞİNİZ NESİL, İHYA ETTİĞİNİZ KENTİ HARAP EDER.

Bu nasıl bir zihniyet 25 Ağustos 2024 09:00

BUNU YAPANLAR İNSAN MI , İNSAN EVLADI MI? BU NASIL BİR CEHALET, BU NASIL BİR AHLAKSIZLIK, BU NASIL BİR VANDALLIK, BU NEYE HİZMETTİR, BU HANGİ AKLA HİZMETTİR, VAN'IN HER YERİNDE ÇEVREYE ZARAR VERENLER, HEPİMİZE AİT ALANLARI TAHRİP EDEN CANAVARLAR SİZ NASIL BİR YARATIKSINIZ. HİÇBİR İNSAN, HİÇBİR İNSAN EVLADI ŞEHRİNE, GÜZELLİKLERİNE, ORTAK KULLANIM ALANLARINA, ÇİÇEĞİNE, AĞACINA, BANKINA, KAMELYASINA, ÇÖP KONTEYNERİNE, SPOR ALANLARINA, OYUN ALANLARINA ASLA ZARAR VERMEZ. BU ÜLKEDE 81 İLDE BU REZİLLİKLER, BU İNSAN DIŞILIKLAR NEDEN BİR TEK VAN'DA OLUYOR? HERKES KENDİNDEN, AİLESİNDEN, ÇOCUKLARINDAN SORUMLU. KENDİNİZE VE KENTİNİZE İHANET ETMEYİN EY BU KAFADAKİ ZAVALLILAR. İNSAN OLUN, İNSAN OLUN, İNSAN OLUN.

Bakmadan Geçme