• Haberler
  • Güncel
  • Google, eski Android sistemlerini desteklemeyi bırakıyor

Google, eski Android sistemlerini desteklemeyi bırakıyor

Google Chrome yeni gelecek olan güncellemelerle birlikte Android 7 ve daha eski sürümlere vermiş oldukları desteği sonlandırmaya hazırlanıyor.

Akıllı telefonlarda en çok kullanılan işletim sistemlerinden biri olan Android'in pek çok versiyonu aktif olarak kullanılıyor. En güncel işletim sistemi şu an Android 14 olsa da en yaygın kullanım Android 11 sürümü.

Google Chrome ve Google Takvim, yakın zamanda kullanıma sunulması beklenen güncellemelerden sonra Android Nougat ( Android 7) işletim sisteminin kullanıldığı cihazlardaki desteklerini sonlandıracak. 

Google Chrome için kullanılan en son sürüm Chrome 119. Google Chrome tarayıcısının bu versiyonun kullanan Android 7 kullanıcılarının, bu tarayıcıyı kullanmaya devam edebilmeleri için cihazlarını güncellemeleri gerekiyor. Google'ın kendi internet sayfasında bulunan destek kısmında da Chrome 120 güncellemesinin ardından Android 7.1 ve daha eski işletim sistemine sahip cihazların Google Chrome desteğinin sona ereceği belirtiliyor. 

Google Takvim'in de henüz kullanımına başlanmamış son versiyonu ile Takvim uygulaması da daha eski Android işletim sistemlerinde kullanılamayacak. Haziran 2023'te yayımlanan rapora göre, Android 7.1 işletim sistemine sahip akıllı telefonların oranının yalnızca %3 olduğu belirtildi. Daha eski işletim sistemlerinin kullanıldığı akıllı telefonların oranı ise %5. 

Android 7.1 ve daha eski işletim sistemine sahip olan kişilerin, yeni Chrome ve Takvim özelliklerini kullanabilmek ve ileride gelecek olan yeni güncellemeleri de alabilmek için cihaz değiştirmek durumunda kalabilirler.

Kaynak: Webtekno

Bakmadan Geçme